728 x 90

Пътните инциденти за 4 юни 2012 г.

В страната произшествия загинали ранени с опасност за живота За 4.06.2012 г. 26 2 29 2 От началото на месеца 80 13 94 2 От началото на годината 2165 207 257829 –   В София леки произшествия тежки произшествия загинали ранени   149 6 – 9   София. Полицейски служител пострада при инцидент с пиян румънски

В страната

произшествия

загинали

ранени

с опасност за живота

За 4.06.2012 г.

26

2

29

2

От началото на месеца

80

13

94

2

От началото на годината

2165

207

257829

 

В София

леки произшествия

тежки произшествия

загинали

ранени

 

149

6

9

 

София. Полицейски служител пострада при инцидент с пиян румънски шофьор тази нощ. Опиталият се да осуети полицейска проверка чужденец е задържан в Шесто районно управление и срещу него се води бързо производство. Тази нощ около 0.30 часа на бул. „Георги Софийски” патрулиращи полицаи от Шесто районно управление и „Специализирани полицейски сили” на столичната дирекция спрели за проверка  лека кола „Ауди” със силистренска регистрация. Когато служителите на реда се приближили към возилото, шофьорът се опитал да осуети проверката, не се подчинил на полицейското разпореждане, рязко потеглил и повлякъл един от полицаите.  Возещите се при него две жени реагирали адекватно – едната изключила автомобила от скорост, а другата дръпнала ръчната спирачка. Полицаите задържали нарушителя – румънския  гражданин Ф.С. /44 г./, явно употребил алкохол. Чужденецът, обиждал служителите с нецензурни думи на развален български език. Последвалият алкотест показал 0,88 промила. Мъжът отказал кръвна проба. Пострадалият полицай – М.В. /38 г./, е транспортиран в болнично заведение за оказване на медицинска помощ. Лекари установили, че служителят има фрактура на кост на дясната длан. Чужденецът е задържан в местното районно управление с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води бързо производство. Материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура.

Велико Търново. 45-годишен великотърновец, известен на полицията и осъждан за кражба на голяма сума пари от банкомати, е обвинен за набеждаване. През юли 2009 г. Т. К. се занимавал с даване под наем на автомобили, собственост на негов приятел. В началото на юли 2009 г.с него се свързали 50-годишният П. В. от Враца и 41-годишният С. А. от София. Те обяснили, че пътуват от столицата и искат да наемат две коли. На следващия ден се срещнали с Т.К., който им взел личните карти и еднодневна такса за автомобилите без да подпише договор за отдаването им под. Според договорката П.В. и С.А. трябвало да върнат колите на следващия ден. Те обаче не се появили и тогава наемодателят съставил два договора, като използвал данните от личните им карти, а след това собственоръчно ги подписал и ги набедил в обсебване на превозните средства. В хода на разследването е установено подправянето на подписите. Великотърновецът е привлечен като о и му е взета мярка за неотклонение "подписка". Продължава изясняването на случая и издирванате на двете изчезнали коли. За П.В. и С.А., известни на органите на реда и осъждани за кражби на автомобили, се знае, че са практикували неведнъж описания механизъм за да се сдобият с автомобили под наем и в други градове, за да ги продават за скрап.

Бургас. Късно вечерта на 4 юни, около 23.45 часа, служители от РУП-Созопол установили, че в района на автогарата на Черноморец е катастрофирал лек автомобил «Нисан Примера», с пловдивска регистрация, управляван от 34-годишния П.Д. от Пловдив. Проверката показала, че водачът е в явно нетрезво състояние и е повикан екип на «Пътна полиция» за тестване за алкохол. Междувременно пловдивчанинът предложил на служителите 150 лев за да прикрият инцидента, като и данните от теста. Полицаите го задържали за даване на подкуп, а пробата от дрегера посочила 2,5 промила. При огледа са иззети три банкноти от по 50 лв. По случая в РУП-Созопол е образувано досъдебно производство.
Полицаи от РУП-Созопол продължиха работата по случая със задържания на 1 юни мъж, представил се за полицейски служител. Тогава той заблудил 21-годишна от курортния град, която работи като сервитьорка в местен в хотел-ресторант, че има нужда от помощ за ремонта на служебния автомобил и й взел 50 лв. Изяснено е, че 44-годишният К.Н. от Елин Пелин по аналогичен начин действал и на територията на РУП-Несебър. Представял се за полицай и събрал пари в района на магазините около хотел в Слънчев бряг уж за поправка на полицейския автомобил. К.Н. е задържан в РУП-Несебър за едно денонощие, като по случая е образувано досъдебно производство.

Шумен. Четирима  са задържани, докато разигравали незаконен хазарт в района на автогарата в Шумен. Около 17 часа полицейските служители сложили белезниците на мъжете, които примамвали пътници от автобус с играта „Тука има, тука няма”. Задържаните О.А./55г./, М.Й./36г./,  А.М./56г./  и И.К./41г./ са от областния град. Без криминални регистрации е само А.М. Останалите трима са с богат криминален опит – грабежи и кражби, незаконен хазарт, като за последното О.А.  през 1996 г. има и присъда – глоба 10 000 лева. През 2001 г. той извършил  грабеж, същата година – и кражба. Най-много е „активът“ му от 2005 г.- измама, кражба и грабеж. С най-много присъди – 7, от заловената група е М.Й. Те са за кражби и незаконна хазартна дейност. Мъжът е регистриран и за три грабежа.  И.К. е също с криминални регистрации за незаконно разигравани игри, кражба и грабеж, като през 1998г. е осъден и глобен със 100 000 лв. заради нелегален хазарт. Работата по случая продължават служители от РУП–Шумен. Образувано е бързо полицейско производство.

ПТП. Момче загина, а двама бяха ранени при катастрофа вчера на пътя  Пловдив-Кричим. По първоначални данни около 17.30 часа край Вълев мост при ляв завой лек автомобил „Опел Тигра”, управляван от М.С./67 г./, живеещ в Ракитово, при движение с несъобразена скорост се преобърнал няколко пъти извън  пътя. На място е починало 14-годишно момче от Ракитово. В болница са откарани водачът на автомобила, който е в тежко състояние, и 17-годишно момче от Ракитово.
Велосипедист загина при пътен инцидент вчера в Пловдив. Около 17.30 часа на колелото на бул.”България” и бул.”Цар Борис Трети” товарен автомобил „ДАФ” с ремарке, управляван от Б.Б./ 45 г./ от Хасково, блъснал 60-годишен колоездач от Пловдив. Мъжът е починал на място. Причините за случилото се са в процес на изясняване.
Дете бе ударено от автомобил вчера в Пловдив. Около 9 часа на общински паркинг на ул.”Напредък” лек автомобил „Фиат Стило”, управляван от Д.В./ 48 г./ от Куртово Конаре, при движение на заден ход блъснал 7-годишно момче от Пловдив. Детето е настанено в болница без опасност за  живота.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт