728 x 90

Пътните инциденти за 2 юли 2012 г.

В страната произшествия загинали ранени с опасност за живота За 02.07.2012 г. 20 4 23 – От началото на месеца 39 8 53 1 От началото на годината 2703 255 3227     В София леки произшествия тежки произшествия загинали ранени   49 5 – 5   Благоевград. Благоевградски криминалисти работят по разкриването на тежко престъпление.

В страната

произшествия

загинали

ранени

с опасност за живота

За 02.07.2012 г.

20

4

23

От началото на месеца

39

8

53

1

От началото на годината

2703

255

3227

 

 

В София

леки произшествия

тежки произшествия

загинали

ранени

 

49

5

5

 

Благоевград. Благоевградски криминалисти работят по разкриването на тежко престъпление. Тази сутрин, около 8 часа, на тел.112 бил получен сигнал за спрял на пътя между село Баня и Разлог лек автомобила „Мицубиши Паджеро”. В колата имало пострадали. Незабавно на мястото е изпратен дежурен автопатрул от РУП – Разлог. Служителите на реда установили, че двама от пътуващите в колата мъже са убити, а други двама – мъж и жена – ранени. Те са транспортирани до болнично заведение. Жената е с опасност за живота. На място е извършен оглед от дежурна оперативна група на РУП – Разлог и ОДМВР – Благоевград. По първоначални данни по автомобила е било стреляно с огнестрелно автоматично  оръжие. Уведомена е Окръжна  прокуратура – Благоевград . По случая е образувано досъдебно производство. Работата на разследващите продължава.

София – област. Задържани са петима рецидивисти, откраднали лек автомобил в Ботевград. След 12-часова упорита работа автомобилът е открит, а извършителите на престъплението – задържани. В неделя сутринта собственикът подал сигнал в полицията, че през нощта неизвестни са откраднали лекия му автомобил “Фолксваген Голф 2”, паркиран пред дома му. Криминалистите се заели незабавно с разрешаването на случая, колата била обявена за общодържавно издирване. В хода на разследването се установило, че около 3.30 часа Д.Д. /18 г./ и Г.С. /20 г./, и двамата от Ябланица, разбили вратата на колата. Възползвали се, че ключовете били оставени на таблото, натоварили останалите трима от групата и потеглили към столицата. Тримата 15- годишни, които са с десетки регистрации за кражби,  разбили лек автомобил в кв. “Христо Ботев”, от който откраднали CD, след това се насочили към втори, но били задържани от автопатрул на Първо РУП. Двама от тях били отведени в районното управление, третият успял да се изплъзне и да избяга при тарторите на бандата. Вече в намален състав групата се качила отново на крадения фолксваген и отправила към  Елин Пелин. Там разменили колата с “Опел Астра” и потеглили в посока Луковит. По пътя оставили непълнолетния си съучастник в Ботевград. В опит да прикрият следите си, двамата тартори на групата продали „Опел“- а за 300 лева и се спазарили със свой познат да ги закара до домовете им.  Двамата обаче били неприятно изненадани от служителите на реда и доведени в районното управление в Ботевград. Непълнолетните, и двама с условни присъди, са разпитани в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая, след което са предадени на родителите им. Д.Д. и Г.С. са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа, а впоследствие са предадени на столичното Първо РУП за продължаване на работата по документирането на случая.

Перник. Лек автомобил с чужди регистрационни табели и без документи са иззели пернишки полицаи. Снощи, около 18 часа, на ул. „Раковска” в града бил спрян за проверка лек автомобил „Тойота Корола”, управляван от И.Р. /28 г./ от Перник. След направена справка се оказало, че регистрационните й табели са издадени за друго моторно превозно средство, а шофьорът представил неистинско свидетелство за правоуправление и контролен талон. Колата и документите са иззети са иззети, а 28-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт