728 x 90

Три часа пътен хаос край Кресненско ханче

    Днес надвечер временно бе ограничено движението на моторни превозни средства на път Е-79 (І-1) в района на "Кресненско ханче", поради възникнало пътно-транспортно произшествие. Сблъсъкът на кола с няколко тира предизвика затваряне за три-четири часа на единствения качествен път от Благоевград към Сандански. ПП на редактора: Поредната катастрофа в Кресненското дефиле, или бедствие, предизвика огромни усложнения

    Днес надвечер временно бе ограничено движението на моторни превозни средства на път Е-79 (І-1) в района на "Кресненско ханче", поради възникнало пътно-транспортно произшествие. Сблъсъкът на кола с няколко тира предизвика затваряне за три-четири часа на единствения качествен път от Благоевград към Сандански.

    ПП на редактора: Поредната катастрофа в Кресненското дефиле, или бедствие, предизвика огромни усложнения в движението в най-сложния участък от Е-79. Не ми се мисли какво ще стане, когато започне струпването на техника за строителството на най-възловия лот на магистрала Струма след две години. Този път има единствена алтернатива, която днес се опита да поеме огромния трафик от Благоевград към Сандански. Това е общинското трасе от Симитли през Брежани и Сенокос до Кресна. Малкият път се поддържа с неистови усилия от общинските ръководства на Симитли и Кресна, но плаче – не, крещи, за основен ремонт. А това е възможно да стане само тогава, когато бъде превърнат в част от третокласната републиканска пътна мрежа. Помислете си само, дами и господа от АПИ и МРРБ, ако днешното затваряне при Кресненското ханче се беше случило следващите дни, когато се очакват снегове, а най-високата точка на обходния маршрут – китното планинско селце Сенокос, се намира на хиляда метра надморска височина?!
    Йордан Луканов

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт