728 x 90

Според Porsche, Пол Уокър не е виновен за катастрофата

    Според Порше, единственият виновник за катастрофата, в която загинаха актьорът от знаменитата кино поредица "Бързи и яростни" Пол Уокър и неговият приятел Роджър Родас, се явява именно Родас. Той се е намирал зад волана на онова Porsche Carrera GT. Родас е превишил скоростта, не се е справил с управлението на колата, която се врязала в

    Според Порше, единственият виновник за катастрофата, в която загинаха актьорът от знаменитата кино поредица "Бързи и яростни" Пол Уокър и неговият приятел Роджър Родас, се явява именно Родас. Той се е намирал зад волана на онова Porsche Carrera GT. Родас е превишил скоростта, не се е справил с управлението на колата, която се врязала в уличен стълб и дърво, след като машината веднага се запалва.

    Смъртоносното ПТП стана на 30 ноември 2013 година. През май миналата година жената на Роджър Родас Кристин изпрати Porsche на съд, обвинявайки компанията в неизправност на окачването на спортния автомобил. При това тя е заявила, че нейният мъж преди сблъсъка е карал със скорост само от 88 км/ч.

    В хода на разследването обаче се установява, че реалната скорост на карерата с Пол и Родас в момента на удара е била около 150 км/ч. При това автомобилът е бил с износени гуми, които не са сменявани повече от 9 години.

    Междувременно, "Бързи и яростни 7" вече постави рекорд в България. Филмът с участието на Вин Дизел, Пол Уокър, Дуейн „Скалата“ Джонсън, Мишел Родригес, Джейсън Стейтъм, Кърт Ръсел и куп други звезди отвори на рекордните 79 екрана в цялата страна. През първата си седмица на голям екран седмата част от поредицата разби досегашния рекорд от 69 екрана, който беше поставен само преди месец и половина от "Петдесет нюанса сиво". "Бързи и яростни 7" е вече в кината – на IMAX и 4DX.

    Снимка: worldcarfans.com

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт