728 x 90

Какво прави един Opel Zafira OPC на Нюрбургринг? Блъска се… (видео)

    През голяма част от годината легендарната писта Нюрбургринг в Германия е отворена за собственици на буквално всякакви автомобили, като ограниченията са минимални. Наскоро видяхме двуетажен британски автобус на трасето, а сега наред са кадри със спортен семеен ван от Opel – Zafira OPC от първо поколение. Макар и автомобилът да има добре подготвен турбо мотор,

    През голяма част от годината легендарната писта Нюрбургринг в Германия е отворена за собственици на буквално всякакви автомобили, като ограниченията са минимални. Наскоро видяхме двуетажен британски автобус на трасето, а сега наред са кадри със спортен семеен ван от Opel – Zafira OPC от първо поколение.

    Макар и автомобилът да има добре подготвен турбо мотор, очевидно мястото му не е на пистата поради високия център на тежестта и не особено спортното окачване.

    Въпреки това, шофьорът на този черен ван намира идеята за добра и се впуска с висока скорост в атака на завоите. На един от тях обаче той губи контрол и прелита на няколко пъти през зоните за сигурност, междувременно удряйки се в оградата.

    За радост, ранени няма, а колата изглежда с допустимо малка щета, която може да бъде отстранена лесно.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт