728 x 90

Рекордна глоба за пиян шофьор във Великобритания – 86 000 паунда!

На Острова съдът призна виновен за шофиране в нетрезво състояние популярния телевизионен водещ Антън Макпартлин и го глоби с внушителната сума от 86 000 паунда (194 606 лв.). Както отбелязва BBC, размерът на глобата е най-големия в историята на Великобритания за пияно каране. При определяне на сумата в наказанието съдът взима под внимание седмичния доход

На Острова съдът призна виновен за шофиране в нетрезво състояние популярния телевизионен водещ Антън Макпартлин и го глоби с внушителната сума от 86 000 паунда (194 606 лв.). Както отбелязва BBC, размерът на глобата е най-големия в историята на Великобритания за пияно каране.

При определяне на сумата в наказанието съдът взима под внимание седмичния доход на подсъдимия – 130 000 британски лири (малко над 294 хиляди лева). Освен това, тв журналистът е със спрени права за шофиране от 20 месеца.

Пътният инцидент с участието на Макпартлин става в средата на миналия месец, когато той не успява да се справи с управлението на своя Mini Ciiper. В резултат на катастрофата няма пострадали, но катаджиите установяват почти двойно нарушение в допустимата алкохолна норма.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт