728 x 90

В Полша хванаха поп с 3,6 промила, който обаче стигнал сам до болницата

Полицията в полския град Лодз залови свещеник, който се оказа, че рано сутринта е карал автомобила си с 3,6 промила алкохол в кръвта. Разследването тръгва от сигнал на гражданин, който видял попа да криволичи в сутрешния трафик и съобщил на полицията. Ченгетата не успели да задържат на място пияния свещеник, но по регистрацията на колата

Полицията в полския град Лодз залови свещеник, който се оказа, че рано сутринта е карал автомобила си с 3,6 промила алкохол в кръвта. Разследването тръгва от сигнал на гражданин, който видял попа да криволичи в сутрешния трафик и съобщил на полицията. Ченгетата не успели да задържат на място пияния свещеник, но по регистрацията на колата му открили адреса му.

Него обаче го нямало и в дома му, а накрая полицията го открила в местната болница. Там тестът за алкохол показал 3,6 промила – няколко часа след като е бил видян да кара пиян и след усилията на медиците да го върнат към по-нормално състояние.

Проверката показала, че свещеникът е бил хващан и преди да кара пиян – през септември 2013 година резултатът му бил е по-скромен – 2 промила.

Сега местните медии обявиха, че попът се е разкаял за постъпката си, обявил колата си за продажба и ще дари парите от нея за благотворителност. Полицията потвърди, че ще има дело срещу попа, а от църквата заявиха, че той е бил изпратен на лечение.

Този случай обаче отстъпва на последния руски поп, заловен да кара пиян. Въпросният свещеник Йоан Константинович Дарий толкова прекалил с водката, че когато бил спрян за проверка, решил че го нападат дяволите и се опитал да отбие „атаката” на полицаите с ритници.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт