728 x 90

Поредна катастрофа с безпилотен автомобил в Аризона (видео)

    Увеличаването на пътните тестове с безпилотни автомобили несъмнено води и до повишаване вероятността те да попадат в ПТП. Тези дни в катастрофа участва миниван Chrysler Pacifica на фирмата Waymo (дъщерна структура на Google, която се занимава с изследвания в областта на шофиране без участие на човека). Предварителните данни от Аризона говорят за това, че тестовата

    Увеличаването на пътните тестове с безпилотни автомобили несъмнено води и до повишаване вероятността те да попадат в ПТП. Тези дни в катастрофа участва миниван Chrysler Pacifica на фирмата Waymo (дъщерна структура на Google, която се занимава с изследвания в областта на шофиране без участие на човека).

    Предварителните данни от Аризона говорят за това, че тестовата кола няма вина за произшествието, тъй като автомобил Honda се врязва в крайслера. От полицията споменават за трети автомобил, който е виновен за аварийната ситуация.

    На 18 март безпилотен автомобил на Uber удари смъртоносно пешеходка, пресичаща неправилно шосе в Аризона – човекът зад волана забелязва твърде късно жената и не успява да реагира. След катастрофата Uber спря всички изпитания на автономните си коли, не само в Аризона, но и във всички големи дестинации в Щатите, включително и в Сан Франциско, Питсбърг и Торонто.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт