728 x 90

Tesla на автопилот удари полицейски патрул в Калифорния

Елмобил Tesla Model S в САЩ катастрофира с полицейски кросоувър Ford Explorer. Шофьорът на Тесла е заявил, че в момента на ПТП-то е бил активиран режима за полуавтоматично управление. Инцидентът се е случил в Лагуна Бийч, Калифорния. От полицията съобщават, че Tesla Model S се е ударила с висока скорост в паркирана патрулка. Двата автомобила

Елмобил Tesla Model S в САЩ катастрофира с полицейски кросоувър Ford Explorer. Шофьорът на Тесла е заявил, че в момента на ПТП-то е бил активиран режима за полуавтоматично управление.

Инцидентът се е случил в Лагуна Бийч, Калифорния. От полицията съобщават, че Tesla Model S се е ударила с висока скорост в паркирана патрулка. Двата автомобила са получили сериозни повреди, но 65-годишният водач на елмобила се е отървал с незначителни травми. При това той хвърля цялата вина за катастрофата върху спомагателната система за управление Autopilot.

Междувременно инцидент с Tesla Model 3 за пръв път стана в Европа – съседна Гърция. Според думите на собственика на електрическия автомобил, при активиран безпилотен режим колата неочаквано завила надясно. Човекът успял да вземе управлението, но не можал да избегне сблъсъка с мантинелата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт