728 x 90

В Италия падна мост от магистрала, загиналите са десетки

    Мост, част от магистралата А10 в Италия, която свързва Генуа с граничния град Вентимиля, падна днес, като по това време на този участък е имало поне десет коли, а италианските медии съобщават за „десетки загинали”. Според вестник Corriere della Serra става въпрос за моста „Моранди”, а министърът на инфраструктурата и транспорта на Италия Данило Тонинели

    Мост, част от магистралата А10 в Италия, която свързва Генуа с граничния град Вентимиля, падна днес, като по това време на този участък е имало поне десет коли, а италианските медии съобщават за „десетки загинали”.

    Според вестник Corriere della Serra става въпрос за моста „Моранди”, а министърът на инфраструктурата и транспорта на Италия Данило Тонинели определи случилото се като „ужасна трагедия”. В първите минути след катастрофата Rai24 News съобщи за поне 7 загинали, но по-късно се появиха информации, че жертвите са много повече.

    Според непотвърдена информация, дължината на падналия участък е 200 метра, а височината на моста е 100 метра.

    Италианските власти стартираха спасителна операция в търсене на хора, останали под руините на моста, но работата на линейките и пожарникарите е затруднена в началото от бурята и силния дъжд на мястото на трагедията.

    Мостът е построен през 60-те години на миналия век, като за последно е бил укрепван и подсилен през 2016 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт