728 x 90

Страховита катастрофа с 287 км/ч във Формула 3 (много видео)

    17-годишната София Фльорш е с фрактура на гръбнака след много тежка катастрофа по време на състезанието за Голямата награда на Макао от Формула 3. Германката е губи контрол над болида си на остър завой от пистата в Макао и със скорост 287 км/ч се врязва в огражденията и зоната за фотографи, като изхвърча над 5

    17-годишната София Фльорш е с фрактура на гръбнака след много тежка катастрофа по време на състезанието за Голямата награда на Макао от Формула 3. Германката е губи контрол над болида си на остър завой от пистата в Макао и със скорост 287 км/ч се врязва в огражденията и зоната за фотографи, като изхвърча над 5 метра над пистата.

    Пострадали са общо пет души, като всичките са откарани в болница. Фльорш е откарана в съзнание и стабилно състояние, но и престои операция на гръбнака. Другите ранени са японският пилот Шо Цубой, двамата фотографи и един от стюардите на пистата. Стюардът на пистата е със счупена челюст, а друг от пострадалите е с нараняване на бъбрека.

    Пистата в специалния административен район на Китай постоянно е критикувана от състезателите, защото трасето е тясно и няма място за изпреварване. Преди година на същата писта загина мотоциклетист.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт