728 x 90

Видео: Автопилотът в Tesla спаси мечки на пътя

Шофьор на Tesla Model 3 успя да избегне сблъсък с мечки на пътя благодарение на системата Autopilot. Видео със запис на инцидента беше публикувано в YouTube канала на собственика на елмобила Андрю Уитъл. Извънредната ситуация се случва в щат Монтана. Според думите на водача, той е пътувал през нощта от щат Юта и през голяма

Шофьор на Tesla Model 3 успя да избегне сблъсък с мечки на пътя благодарение на системата Autopilot. Видео със запис на инцидента беше публикувано в YouTube канала на собственика на елмобила Андрю Уитъл.

Извънредната ситуация се случва в щат Монтана. Според думите на водача, той е пътувал през нощта от щат Юта и през голяма част е бил с активиран режим Autopilot. Близо до националния парк Глейшер през пътя притичват мечка с две мечета, а технологията успява в тъмното да разпознае животните и да спре колата.

"Системата на автопилот успя да разпознае мечката в тъмното при скорост 50 мили в час (около 80 км в час). Освен това, функцията Dashcam е успяла да направи запис на произшествието с добра разделителна способност", – разказва Уитъл.

При това от Tesla Motors неведнъж предупреждават, че Autopilot е само спомагателна функция. В съобщение на компанията се подчертава, че шофьорът е длъжен да продължи да следи пътя и да държи ръцете си на волана за да може веднага да поеме управлението в случай на опасност.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт