728 x 90

Porsche спортен автомобил – играчка за близо $15 хиляди

Порше представи играчка – копие на своя хибриден спортен автомобил 919 Hybrid. Моделът е пуснат в лимитиран тираж от 100 екземплята. За създаването на всеки от тях са били необходими не по-малко от 3 хиляди часа, съобщава Carscoops. Стойността на играчката е $14 689. Моделчетата са произведени от олово и алуминий. При създаването им са

Порше представи играчка – копие на своя хибриден спортен автомобил 919 Hybrid. Моделът е пуснат в лимитиран тираж от 100 екземплята. За създаването на всеки от тях са били необходими не по-малко от 3 хиляди часа, съобщава Carscoops.

Стойността на играчката е $14 689. Моделчетата са произведени от олово и алуминий. При създаването им са използвани същите технологии, както и при създаването на оригиналния автомобил. Всеки модел е бил боядисан на ръка.

Това лято хибридният спортен прототип Porsche 919 Hybrid Evo направи абсолютен рекорд на "Северната дъга" от Нюрбургринг под управлението на пилота Тимо Бернхард, който преодоля 20,8-километровото трасе за 5 мин. и 19,546 секунди със средна скорост 234 км/ч. Рекордьорът е съществено доработена версия на състезателния автомобил, който през миналата година победи на легендарния "Льо Ман".

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт