728 x 90

Показаха Lego копие в пълен размер на VW T2

Двама сертифицирани майстори на редене на конструктора-играчка Lego направиха от датските фигурки пълноразмерна реплика на кемпера Volkswagen T2. Теглото на модела е 700 кг, а за построяването му са отишли шест седмици. "Автомобилът" е показан на туристическо изложение в Мюнхен. Пластмасовото копие на фолксвагена е дълго пет метра. Широчината съставлява 1.9, а височината – равно

Двама сертифицирани майстори на редене на конструктора-играчка Lego направиха от датските фигурки пълноразмерна реплика на кемпера Volkswagen T2. Теглото на модела е 700 кг, а за построяването му са отишли шест седмици.

"Автомобилът" е показан на туристическо изложение в Мюнхен. Пластмасовото копие на фолксвагена е дълго пет метра. Широчината съставлява 1.9, а височината – равно два метра.

За построяването на репликата са използвани 400 хиляди кубчета Lego, 20 хиляди от които са отишли за стъклата. Фургонът е оборудван с подвижен покрив и функционираща плъзгаща се врата. Интериорът също е изработен от елементи на Lego.

Хофмайстер и Ленард успяха да надминат рекорда на Chevrolet по броя на използваните части. За да направят модел на пикапа Silverado 1500 LT Trail Boss, осемнадесет специалисти от фирмения магазин на Lego в Енфийлд (Кънектикът) са използвали 334 544 кубчета за 2000 часа.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт