728 x 90

Дни на българската книга в "Хермес" до 24 май

    През най-хубавия пролетен месец – май, издателска къща „Хермес“ и едноименните книжарници обявяват Дни на българската книга. За начало на кампанията бе избран 11 май – Денят на светите братя Кирил и Методий. А финалът й ще бъде на 24 май – Денят на българската просвета и култура. Между тези две знакови дати ще има

    През най-хубавия пролетен месец – май, издателска къща „Хермес“ и едноименните книжарници обявяват Дни на българската книга. За начало на кампанията бе избран 11 май – Денят на светите братя Кирил и Методий. А финалът й ще бъде на 24 май – Денят на българската просвета и култура.

    Между тези две знакови дати ще има много събития, целящи популяризиране на българските автори. Българската книга става фокус на издателската програма и търговската практика на „Хермес“ през целия месец.

    След „Емилиян Станев. Литературна анкета“ от проф. Иван Сарандев, през май ще излязат „Битието“ от Владимир Зарев, „Малката светица и портокалите“ от Александър Секулов, „Седем“ – стихотворения (с) биографии от Мирела Иванова, и новият роман на Недялко Словов – „Пиафе“. В месеца на българската книга с радост споделяме, че „Пътеписи за душата на България“ от Ивинела Самуилова и „Черешови води“ от Георги Божинов оглавиха класациите за най-продавани книги на големите книжарски вериги.

    Водени от идеята, че е важно не само да се предлагат книгите на родните писатели, но и да се дава възможност на читателите да се срещат с тях, през май и началото на юни „Хермес“ предвижда срещи със знакови имена в родната литература в София, Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Русе, Велико Търново и др. Сред тях са Ивинела Самуилова, Недялко Славов, Георги Константинов, Александър Секулов, Максим Минчев, Мирела Иванова, Ангел Г. Ангелов.

    В периода на кампанията „Хермес“ пуска фейсбук игра с награди – книги с автограф от български писатели. Издателството подготвя и специална лимитирана серия разделители, които ще подарява на читателите. Между 11 и 24 май всички книги от български автори в книжарници „Хермес“ ще се продават с отстъпка.
     
    По време на кампанията 50 избрани заглавия ще се продават с 50% отстъпка; всички книги на български автори, издадени от „Хермес“, ще бъдат с 30% отстъпка; останалите заглавия от родни писатели – с 10% отстъпка. В кампанията се включва и електронна книжарница „Хермес“ (www.hermesbooks.com), където отстъпките са същите.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт