728 x 90

"Ford v Ferrari" разби чартовете в първия си уикенд по кината

"Ford v Ferrari" разби чартовете в първия си уикенд по кината

Изминалият уикенд беше първи за новата продукция на Fox, "Ford v Ferrari", която у нас е позната като "Пълно ускорение". По данни на IMDB, лентата е събрала над 31 милиона долара от приходи само в САЩ, с което зае първо място по този критерий в страната за изминалата седмица. В глобален план, печалбата за момента

Изминалият уикенд беше първи за новата продукция на Fox, "Ford v Ferrari", която у нас е позната като "Пълно ускорение". По данни на IMDB, лентата е събрала над 31 милиона долара от приходи само в САЩ, с което зае първо място по този критерий в страната за изминалата седмица.

В глобален план, печалбата за момента възлиза на 52.4 милиона долара, което е повече от половината от инвестицията за филма в размер на около 90 милиона долара вече е върната. "Ford v Ferrari" е една от последните продукции на Fox преди сливането с Disney.

Според първоначалните данни, най-голям дял зрители се пада на мъже над 35-годишна възраст, които съставляват около 50 процента от общата аудитория. Мъжете зрители, логично, са близо двойно повече.

През 1959 г. Карол Шелби (Мат Деймън) е на върха след като печели най-трудното автомобилно състезание – "24-е часа на Льо Ман". Но най-големият му триумф скоро е последван от съкрушителна новина – неустрашимият тексасец научава, че страда от сериозно сърдечно заболяване, което ще му попречи да се състезава отново. Безкрайно изобретателният Шелби започва да проектира и продава коли с екип от инженери и механици, сред които и темпераментния тест-пилот Кен Майлс. Британски шампион и отдаден съпруг, Майлс е гениален зад волана, но също така е безцеремонен, арогантен и несклонен на компромиси.
 
След като автомобилите на Шелби се представят достойно на Льо Ман срещу Енцо Ферари, от Форд го наемат да проектира най-добрия състезателен автомобил, машина, която да победи Ферари на тежката френска писта. Решени да успеят въпреки всичко, Шелби, Майлс и екипът им ще трябва да преодолеят законите на физиката, корпоративното вмешателство и своите лични демони, за да създадат един революционен автомобил, който ще превъзхожда всички останали. Но тези смели мъже ще трябват да платят висока цена за победата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт