728 x 90

Започва осмото издание на първия БГ фестивал за независимо кино

Започва осмото издание на първия БГ фестивал за независимо кино

На 26 октомври, сряда, от 18.30 ч. в кино Люмиер Лидл "София Индипендънт Филм Фестивал" ще открие своето осмо издание с филма „Лъки” на режисьора Джон Каръл Линч. Това е последната лента с култовия актьор Хари Дийн Стантън, който ни напусна на 15 септември тази година. В ролите ще видим още Дейвид Линч, Рон Ливингстън,

На 26 октомври, сряда, от 18.30 ч. в кино Люмиер Лидл "София Индипендънт Филм Фестивал" ще открие своето осмо издание с филма „Лъки” на режисьора Джон Каръл Линч. Това е последната лента с култовия актьор Хари Дийн Стантън, който ни напусна на 15 септември тази година.

В ролите ще видим още Дейвид Линч, Рон Ливингстън, Ед Бегли Младши, Том Скерит и др. Филмът отдава почит на изключителния човек и творец оставил незабравим спомен у всички любители на стойностното американско кино.

За осма поредна година София Индипенънт Филм Фестивал ще представи над 90 игрални, документални и късометражни филма в кината Люмиер Лидл,Одеон G8, Дом на киното и Евросинема от 26 октомври до 5 ноември 2017 година. За първи път фестивалът с независим дух се насочва към конкурсния характер в три категории – игрално, документално и късометражно кино.

Те ще бъдат оценявани от 7-членно международно жури, чийто председател Лорън Хамъндс е един от програмния екип на престижния Трайбека Филм Фестивал, Ню Йорк. По време на София Индипендънт Филм Фест ще бъдат връчени следните награди: за най-добър игрален независим филм, документален независим филм и най-добър български късометражен филм.

Продуцираният от Мартин Скорсезе “Място има за всички” (носител на награда за най-добър сценарий от Трайбека 2017) с номинация за най-добра режисура от Ню Йоркските награди Готъм (Gotham Awards”) – “Аляска в рокля” и българският “И после светлина” са сред участниците в игралния конкурс сред 10 филма от цял свят. В документалия конкурс ще се състезават седем забележителни филма получили признание на множество престижни конкурси за документално кино от цял свят. Номинираният за „Оскар“ Себастиан Юнгер ще представи най – новия си филм “Ад на земята: възходът на ИДИЛ”.

За втора поредна година София Индипендънт Филм Фест и Ню Бояна Филм Студиос ще дадат възможност на игрални български проекти в развитие да участват в конкурса наградата на името на „Дани Лернер“, която е 50 000 евро в услуги и 5000 евро в брой при започване на снимки на проекта.

Фестивалът ще представи още и извън конкурсна програма кино за спорт в рамките на София Спорт филм фестивал и ниско бюджетно и експериметално кино от цял свят. Голяма част от филмите ще бъдат представени от своите режисьори и продуценти които ще пристигнат в София специално за фестивала и срещата си с неговата публика.

Со Индипендънт Филм Фестивал 2017 – програма

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт