728 x 90

Родната кино инвазия продължава: "Привличане" на голям екран от 23 февруари

Възходът на българското кино продължава с невиждани в последните две-три десетилетия темпове. От година-две родната продукция за голям екран бележи истински ренесанс и дори се налага БГ премиерите да чакат ред в кино афиша. Преди 30-40 години имаше наложена традиция почти всеки понеделник в бившето кино "Славейков" на едноименния площад в София да има дебютен

Възходът на българското кино продължава с невиждани в последните две-три десетилетия темпове. От година-две родната продукция за голям екран бележи истински ренесанс и дори се налага БГ премиерите да чакат ред в кино афиша. Преди 30-40 години имаше наложена традиция почти всеки понеделник в бившето кино "Славейков" на едноименния площад в София да има дебютен български филм.

Сега вече премиерите са в петък, но доскоро трудно БГ заглавия намираха място в големите мултиплекси, които основно разпространявт съвременно кино в България. От 23 февруари на 68 екрана в страната тръгва новият БГ филм "Привличане". Той ще се разпространява в кината у нас от “Лента”. "Привличане” е седмата кино продукция, на която NOVA е копродуцент, като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи. Копродуцент на "Привличане" е Нова Броудкастинг Груп.

Филмът има изключително силен саундтрак, което е рядкост за българските продукции. Парчетата във филма са дело на едни от най-добрите рок банди у нас – Jeremy и Торнадо. Македонската звезда Слаткаристика дори видеоклип към парчето си Money с кадри от лентата.

Популярният музикален продуцент Станислав Вълев – Stani, който живее и твори за известни лейбъли в Копенхаген също издаде парче със силна заявка за летен хит We like it loud е с участието на носителката на три награди Грами Tiffany Fred и в колаборация с Васко Иванов-Dexter, а видеото е изцяло с кадри от филма "Привличане". В саундтрака има парчета още от Nedy Jphn Cross и Warthy, известни и с работата си с Дийп Пърпъл, Назарет, Юрая Хийп и Рони Джеймс Дио.

Младата учителка по история Лора Ангелова (Яна Маринова) е разкъсвана между любовта си към училището, което баща й е основал и миналото си на състезател по спортни танци. Колегите й я уважават, а учениците – обожават. Всичко изглежда безоблачно до мига, когато директорският пост в гимназията е овакантен и Ангелова се оказва в пряка конкуренция с амбициозната си и коварна колежка Великова (Койна Русева).

Повереният на Лора 12-и клас също е изправен пред проблеми. Диана (Луиза Григорова), дъщеря на основния спонсор на елитното училище (Башар Рахал), е красива и секси лигла, която не пропуска да демонстрира луксозния си начин на живот. Тя смята, че на света няма нещо, което да не може да се купи със секс или пари. Дори това да е гаджето на най-добрата й приятелка Соня (Радина Боршош).

Манипулациите на Диана водят до разразяването на скандал, в центъра на който е секс клипче с нейни съученици, заснето в танцовата зала на Лора Ангелова. Междувременно в училището е назначен нов преподавател по музика – Калин Соколов (Александър Сано).

Училищните връзки неизменно ще го оплетат. Чия страна обаче ще избере той? Месец преди абитуриентския бал на своя клас, Лора Ангелова ще трябва да докаже на всички, че верният избор винаги е по-труден, но си струва!

ПРИВЛИЧАНЕ
Режисьор: Мартин Макариев
Актьори: Яна Маринова, Александър Сано, Луиза Григорова-Макариев, Койна Русева, Радина Боршош, Живко Симеонов, Живко Сираков, Михаил Недялков, Клои Рахал, Башар Рахал, Владо Пенев и др.
Сценарий: Яна Маринова, Борислав Захариев, Георги Ангелов и Александър Чобанов
Продуценти: Яна Маринова, Башар Рахал, Нова Телевизия
Бюджет: 650 000 лв.
Разпространител: Лента

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт