728 x 90

"Супер патрул 2" – от 4 май мустаците отново са на мода (трейлър)

"Супер патрул 2" – от 4 май мустаците отново са на мода (трейлър)

На 4 май по кината "Александра филмс" пуска комедията "Супер патрул 2" (Super Troopers 2"). Поради големия интерес любимата на всички банда от служители на реда (магистрални полицаи) се завръща в дългоочакваното продължение на класическата култова комедия СУПЕР ПАТРУЛ. Когато между САЩ и Канада възниква граничен спор, членовете на „Супер Патрул“ – Мак, Торни, Фостър,

На 4 май по кината "Александра филмс" пуска комедията "Супер патрул 2" (Super Troopers 2"). Поради големия интерес любимата на всички банда от служители на реда (магистрални полицаи) се завръща в дългоочакваното продължение на класическата култова комедия СУПЕР ПАТРУЛ.

Когато между САЩ и Канада възниква граничен спор, членовете на „Супер Патрул“ – Мак, Торни, Фостър, Заека и Фарва са повикани, за да изградят нов пропусквателен пункт в спорната зона. Нетрадиционните полицески методи водят до… СУПЕР ПАТРУЛ 2.

Ги Льо Франк (Роб Лоу) е кмет на малко градче в Квебек и бивш състезател по хокей на лед. Той се опитва да привлече досадните американски туристи в местния публичен дом, маскиран като хокейна атракция. В същото време канадските конни полицаи (Уил Сасо, Тайлър Лабайн и Хейс Макартър) използват огромна мечка, за да си правят шеги с американците.

Докато се опитват да се оправят с метричната система, членовете на „Супер патрул“ попадат на контрабандна мрежа, отмъщават си на конните полицаи и предизвикват хаос сред примерните граждани на Канада. Скандалният СУПЕР ПАТРУЛ 2 продължава традицията на комедийната група Broken Lizard (“Супер патрул”, “Клуб Страх”, “Бирфест”) и предлага забранено за деца забавление с много секс, наркотици и рокендрол.

Когато „Супер патрул“ излиза на екран през 2002 год. петчленната група от университета „Колгейт“ не подозира, че тяхната невероятно смешна и на моменти смущаваща комедия ще се превърне в култова класика. Заснет с минимален бюджет, филмът е показан на фестивала в Сънданс, където е закупен за световно разпространение от Fox Searchlight и донася печалба от 23 млн. долара.

В последвалите години, благодарение на изданието на DVD и многокраното излъчване по канала Comedy Central, СУПЕР ПАТРУЛ се сдобива с многобройни верни фенове. Защо трябваше да чакаме повече от 15 години за продължението?

“Решихме, че ако веднага направим продължение на СУПЕР ПАТРУЛ, това ще е всичко, с което ще ни запомнят“ – казва режисьорът-титуляр на Broken Lizard Джей Чандрасекар: „Искахме да направим нещо различно. Искахме да направим филм на ужасите.“ Но „Клуб Страх“, който излиза на екран през 2004 год. не е точно това, което публиката очаква.

„Публиката не очакваше филм на ужасите от нас“ – смее се Чандарсекар: "Те просто искаха още от същото.“ Така преди три години Джей Чандрасекар, Кевин Хефърнън, Ерик Столханск, Пол Сотър и Стив Лем се захващат да измислят новите приключения на своите луди ченгета. Сценаристите-актьори са вдъхновени от репортаж по радиото за спорове на канадско-американската граница.

„Чухме по радиото, че правителството намира несъответствия за разположението на километричните камъни по границата“ – спомня си Чандарсекар: „Идеята ни се стори много забавна. Представте си, че някой реши, че границата не е точно там, където се намира. В един момент се оказва, че голяма група патриотично настроени канадци се превръщат в американци. Според нас това беше много интересна идея за филм.“

Раздувайки реалните факти до абсурдни размери, екипът на Broken Lizard с общи усилия създава 37 варианта за сценарий на СУПЕР ПАТРУЛ 2, в които се опитват да надминат себе си в измислянето на нелепи ситуации. След това се захващат да съберат отново членовете на СУПЕР ПАТРУЛ.

Заснет в Масачузетс през август и септември 2016 год. от оператора Джо Колинс, СУПЕР ПАТРУЛ 2 предизвиква актьорите да демонстрират най-добрите си комедийни умения. „Мога да опиша атмосферата единствено като контролиран хаос.“ – казва Кокс.

"Супер патрул 2"
Производител: 20th Century FOX
Оригинално заглавие: SUPER TROOPERS 2
Времетраене: 100 мин
Режисьор: Джей Чандрасекар
Сценарист: Джей Чандрасекар, Кевин Хефърнън
Оператор: Джо Колинс
Оригинална музика: Eagles of Death Metal
Продуцент: Ричард Перело
В ролите: Джей Чандрасекар, Кевин Хефърнън, Стив Лем, Пол Сотър, Роб Лоу, Брайън Кокс, Ерик Столански

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт