728 x 90

"Дедпул 2" с предпремиера в кината от 15 май

Дедпул – цапнатият в устата супергерой на Марвел се завръща. По-голям и по-добър от преди и от време на време по без гащи. Когато вманиачен войник се появява със смъртоносна мисия, Дедпул е принуден да се замисли за приятелите, семейството и какъв е смисълът да бъдеш герой, и всичко това докато сритва 50 нюанса задници.

Дедпул – цапнатият в устата супергерой на Марвел се завръща. По-голям и по-добър от преди и от време на време по без гащи. Когато вманиачен войник се появява със смъртоносна мисия, Дедпул е принуден да се замисли за приятелите, семейството и какъв е смисълът да бъдеш герой, и всичко това докато сритва 50 нюанса задници. Защото понякога, за да свършиш нещо като хората, трябва да се биеш като истински гадняр.

Дейвид Лийч, режисьорът на „Джон Уик“ и „Атомна блондинка“, е натоварен с мисията да ни поднесе повече каскади, повече стил и повече екшън: "Имах честта и привилегията да съм част от създаването на няколко готини вселени, но има нещо несъмнено завладяващо във вселената на „Дедпул“. Той пренаписа правилата в жанра екшън комедия. Първият филм беше нещо наистина специално, а и светът, в който се подвизава героят, е толкова обширен, че не само можеш да си креативен, но и да останеш верен на първоизточника“.

„Дедпул“ дебютира по екраните през февруари 2016 г. с най-големия резултат за филм, забранен за лица под 17 години, и се превръща в най-касовия филм с подобен рейтинг в историята с над 750 милиона долара от разпространението му по целия свят. Конолентата стана и първият игрален филм за супергерой, номиниран за „Златен глобус“ в категорията комедия или мюзикъл, а Райън Рейнолдс също така е номиниран за най-добър актьор.

Райън Рейнолдс не само участва в главната роля, но също е съавтор на сценария и продуцент на „Дедпул 2“. „Райън е невероятен комедиен талант“, казва Лийч, „и „Дедпул“ се получи толкова перфектно, защото той наистина се откроява в ролята. Той пое този герой от комиксите и го превърна в свое собствено творение. Получи се ефект на синергия между „Дедпул“ и Райън. Той наистина е Дедпул в истинския живот, особено по отношение начина, по който говори и въобще възприема света. Той е забавен и непочтителен, но е всеотдаен и състрадателен, точно като Дедпул“.

Сценаристите и изпълнителни продуценти Рет Рийс и Пол Уерник, които са автори и на първия филм, работят по „Дедпул“ от 2009 година. „Изглежда, че сме живели с него през целия ни живот“, казва Уерник.

Рейнолдс се обръща към двамата да напишат сценария за оригиналния "Дедпул“ и Рийс си спомня: „Отне ни между пет и шест години, за да направим филма. Това беше един проект, по който работихме всеотдайно, както обикновено се работи по някои независими или нискобюджетни филми, за които трудно се намира финансиране.

Дедпул изпъква като ябълка сред портокали, когато става въпрос за супергерои. Той е всичко, което останалите супергерои не са, а той дори не е и супергерой. Той е нещо като антигерой в костюма на супергерой“.

„Дедпул донякъде напомня на Гърбушкото от „Парижката Света Богородица“, казва Лийч: „Той е обезобразен, но невероятно състрадателен. Историята му е страхотна. Дедпул има лечебни сили и донякъде е неуязвим, но е цапнат в устата. Речникът му е пълен със забавни и глупави цинизми, които не може да изречете, но ви харесва да чувате. Точно тази комбинация превръща героя в нещо изключително“.

Уерник допълва: „Дедпул е мразещ се, изпълнен с критика към себе си срамежлив герой. Беше изключителна привилегия това, че докато пишехме, в главите ни постоянно звучеше гласът на Райън. Той е Дедпул. Той мисли и говори като героя си. Наистина се наслаждавахме на това да седнем на компютъра и да пишем за него.“

„Райън много прилича на Дедпул по отношение чувството си за хумор“, казва Рийс: „То е много неприлично и трудно за преглъщане, глупаво и незряло. Той чудесно си пасна с него и го знаеше. Райън беше влюбен в героя си още преди да започне работа по първия филм. Сред многото неща, с които той допринесе за образа, беше неговото физическо присъствие, карайки Дедпул да изглежда забавен зад маската и костюма си. Райън много напомня на Чарли Чаплин. Тялото му говори езика на жестовете и успява да предаде чувството за хумор и същността на героя си, и макар че виждате лицето му само през половината филм, той се представя като блестящ комик чрез гласа и маниерите си“.

По време на работата по „Дедпул 2“ Рейнолдс, Рийс и Уерник не спират да пишат. „Така и не поставяхме финална точка на сценария“, казва Рийс и добавя, че по време на постпродукцията на първия филм са пренаписали голяма част от диалозите. „Все пак Дедпул беше с маска, така че можеше спокойно да сложим каквито си решим реплики в устата му.“

„В първия филм си позволявахме много волности“, обяснява Уерник: „В този филм обаче всичко беше различно. Напрежението беше огромно. Усещахме, че очакванията на всички са големи. С Райън и Рет се опитахме да направим това, което направихме и в първия филм. След като сценария ни караше да се смеем до сълзи, знаехме, че сме на правилния път.“

Докато Рейнолдс е неофициално съсценарист на първия филм, сега той работи по сценария с Рийс и Уерник. „Това беше истинско удоволствие, защото той е толкова талантлив. Райън е истинска машина за шеги“, допълва Рийс.

Уерник споделя: „Ако можем да стоим встрани от познатото и да преобърнем очакванията ви, значи сме свършили нашата работа. Чарът на „Дедпул“ е, че колкото по-странна е шегата, толкова по-забавна е тя“.

Лийч добавя: „Когато правиш продължение, трябва да останеш верен на оригинала и на сценария. Тук се комбинира сатира, много неприлична комедия и здрав екшън. С моя опит може би се очакваше, че екшънът ще е още по-голям, така че трябваше да оправдая тези очаквания. Имах възможност да взимам смели решения, да заобикалям ограниченията и да бъде по-провокативен. И коя друга вселена, ако не тази на „Дедпул“, ще ти позволи всичко това?“
 
„Дейвид наистина овладя стила на „Дедпул“, казва Рийс: „Той е един от най-добрите екшън режисьори в света и засили действието на максимална скорост“.

„Екшънът е от основно значение в „Дедпул“, добавя Уерник, „и ние разполагахме с един от най-големите в бранша в лицето на Дейвид. Той направи така, че всички други екшъни да изглеждат като романтичните филми от 80-е. Екшънът в „Дедпул 2“ е убийствен. Няма да можете да си поемете дъх“.

Изпълнителният продуцент Адитиа Суд уточнява: „Дейвид внесе нещо ново, за което никой не се беше сетил. В този филм има сцени, които мисля, че никога не са правени в киното и те пасват толкова добре с анархистичната духовитост на Дедпул и неговото нетипично мислене.”

В „Дедпул 2“ героят се изправя пред безкрайно много гадни противници, но тук няма само един основен злодей. Уерник обяснява: „Дедпул е герой, който не се съобразява с правилата. И ние решихме да направим същото. В „Дедпул 2“ го няма обичайният сучещ мустаци злодей. Искахме публиката да повярва, че Кейбъл е основния злодей и че историята ще е за сблъсъка му с Дедпул. Всъщност се оказва, че не е така и двамата обединяват силите си“.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт