728 x 90

1-11 юни: 25 години международен театрален фестивал “Варненско лято”

1-11 юни: 25 години международен театрален фестивал “Варненско лято”

Международният театрален фестивал “Варненско лято” – с 25-годишна история, и тази година започва атрактивно. На 1 юни от 21:45 ч. специално високо скеле, което ще се издигне на пл. “Независимост” в морската ни столица, ще се превърне в сцена на криминална история, разиграна във въздуха. „Търси се“ на "Ивенти Вертикали" е зрелищно шоу, съчетаващо движение,

Международният театрален фестивал “Варненско лято” – с 25-годишна история, и тази година започва атрактивно. На 1 юни от 21:45 ч. специално високо скеле, което ще се издигне на пл. “Независимост” в морската ни столица, ще се превърне в сцена на криминална история, разиграна във въздуха.

„Търси се“ на "Ивенти Вертикали" е зрелищно шоу, съчетаващо движение, танц и видео прожекция, които се случват на няколко метра над земната повърхност. В него двама актьори-акробати са въвлечени в свят на комикси и анимационни филми и разиграват на вертикалната сцена криминален сюжет.

В невиждано преследване ченге и крадец прекосяват земното кълбо, прескачат небостъргачи, прокопават тунели до сейфове… Един компютър се превръща в персонаж, като през различни надписи и графики на екрана се намесва в действията на двамата герои и те все повече започват да приличат на образи от видео-игрите от 80-е години на миналия век.

Компанията „Ивенти вертикали“ е основана през 2006 г. от братята Лука и Андреа Пиалини, които решават да обединят своите умения в театъра, цирка и акробатиката. Така те се специализират във въздушния физически театър и използват за сцена разнообразни вертикални повърхности в градски пространства.

В своите спектакли компанията съчетава различни арт форми – театър, цирк, графика, анимация, визуална комедия, нови технологии, музика и танц. От основаването си „Ивенти вертикали“ са представяли свои шоута в над двайсет държави по цял свят.

МЕЖДУНАРОДЕН ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ „ВАРНЕНСКО ЛЯТО“ – програма

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт