728 x 90

"Геният: Пикасо" за начало на 25-ата Седмицата на испанското и иберо-американското кино

"Геният: Пикасо" за начало на 25-ата Седмицата на испанското и иберо-американското кино

В кино "Люмиер Лидл" НДК на 28 май започна двайсет и петото юбилейно издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино. Началото на фестивала беше дадено с първия епизод от хитовия сериал на National Geographic „Геният: Пикасо“. “Това, че днес откриваме 25-ото издание на фестивала е благодарение на всички вас, обществеността, която направи филмовата седмица

В кино "Люмиер Лидл" НДК на 28 май започна двайсет и петото юбилейно издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино. Началото на фестивала беше дадено с първия епизод от хитовия сериал на National Geographic „Геният: Пикасо“.

“Това, че днес откриваме 25-ото издание на фестивала е благодарение на всички вас, обществеността, която направи филмовата седмица от съществено значение за културния живот в София“, заяви културното аташе на Кралство Испания в България Хосе Андрес Сантос в откриващото си слово на кино-маратона.

На церемонията присъстваха посланиците на Кралство Испания и Аржентина. По повод юбилейното издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино на 31 май от 20 ч. посолството на Кралство Испания организира парти със специалното участие на група Mango Duende в клуб Macondo с безплатен вход.

Програмата продължава на 29 май с прожекции на испанската драма – базирана на реални събития, „Гигант“. Филмът представя пътешествието на двама братя из Европа, в което амбицията, парите и славата ще променят съдбата на семейството.

С две прожекции в деня ще е и испанската комедия „Племето“, в която майка и син ще открият, че въпреки, че идват от много различни светове, и двамата носят ритъма в кръвта си. Също толкова интересни и забавни са и останалите филми от програмата, които ще могат да бъдат видени в салоните на Люмиер Лидл (НДК) и G-8 в София, Лъки Синема в Пловдив и Фестивален и конгресен център Варна.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт