728 x 90

13-29 юли: Отново "Опера на върховете" край Белоградчишките скали

От 13 до 29 юли тази година за трети път край Белоградчишките скали ще се проведе летен фестивал за оперно и балетно изкуство. "Опера на върховете – Белоградчишки скали 2018" е новаторска идея на режисьора Пламен Карталов. Неговите необичайни сценични решения и замисъл на авторска режисьорска интерпретация са свързани с раждането им сред магическата красота

От 13 до 29 юли тази година за трети път край Белоградчишките скали ще се проведе летен фестивал за оперно и балетно изкуство. "Опера на върховете – Белоградчишки скали 2018" е новаторска идея на режисьора Пламен Карталов.

Неговите необичайни сценични решения и замисъл на авторска режисьорска интерпретация са свързани с раждането им сред магическата красота на Белоградчишките скали. Те дават на публиката възможност по друг начин да усети любимите си произведения.

Много гости идват да се насладят на оперното и балетно изкуство под открито небе. Спектаклите се провеждат в първия двор на крепостта и са с начален час 20:00.

Третото издание на фестивала се открива на 13 юли с балета "Корсар" след триумфалния успех в Болшой театър Москва. Оперната програма включва "Верди Реквием" по случай 370 години от основаването на Никополската епархия (1648 г.), 330 години от Чипровското въстание (1688 г.) и в памет на жертвите от въстанието в Северозападна България (1850 г.).

Във фестивалната програма са включени и световните шедьоври "Кармен" и "Тоска". Приятна изненада за публиката е представянето за първи път в България на популярния мюзикъл "MAMMA MIA!" по АББА.

Отново ще има предлага специално събитие – посещение на пещерата "Магура" за необикновения спектакъл–пърформанс "Вагнер Магура: богове, великани, джуджета и валкюри” – на 27, 28, 29 юли от 11:00 часа. Представлението е два часа и тридесет минути – първата част е на входа на пещерата, втората е в залите на пещерата, а третата част завършва с „Ездата на валкюрите” на изхода на пещерата и с дегустация на регионални вина от винарска изба „Магура“.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт