728 x 90

Лейди Гага в режисьорския дебют на Брадли Купър от 5 октомври по кината (трейлър)

Лейди Гага в режисьорския дебют на Брадли Купър от 5 октомври по кината (трейлър)

На 5 октомври по кината излиза филмът "Роди се звезда", в който Брадли Купър и Лейди Гага обединяват своите безспорни таланти, за да представят реалистичната и страстна история на Джак и Али – две артистични души, които се събират на сцената и в живота. Това е едно нелесно пътуване, проследяващо красивите и сърцераздирателни моменти в

На 5 октомври по кината излиза филмът "Роди се звезда", в който Брадли Купър и Лейди Гага обединяват своите безспорни таланти, за да представят реалистичната и страстна история на Джак и Али – две артистични души, които се събират на сцената и в живота. Това е едно нелесно пътуване, проследяващо красивите и сърцераздирателни моменти в една връзка, която се опитва да оцелее.

С тази нова версия на класическата любовна история четирикратно номинираният за „Оскар“ Купър („Американски снайперист“, „Американска схема“, „Наръчник на оптимиста“) отбелязва своя режисьорски дебют, а негова партньорка е отличената с безкрайно много награди, както и с номинация за „Оскар“ музикална суперзвезда Гага, за която това е първа главна роля в голяма продукция.

Купър е в ролята на опитния музикант Джаксън Мейн, който открива и се влюбва в опитващата се да направи своя пробив певица Али. Тя се е отказала от мечтата си да се превърне в популярен изпълнител, докато не среща Джак, който моментално усеща нейния неподправен талант.

Във филма участват още Андрю Дайс Клей („Син жасмин“), Дейв Шапел („Брат под прикритие“) и Сам Елиът, чиято близо 50-годишна кариера включва знаменити роли във филми като „Маска“, „Тумбстоун“ и скорошния „Героят“. Освен като актриса в ролята на Аби, Гага, която е номинирана за „Оскар“ за песента “Til It Happens to You” от филма „The Hunting Ground“, изпълнява свои оригинални песни във филма, заедно с Купър, които двамата записват с група популярни музиканти, сред които Лукас Нелсън, Джейсън Айсбел и Марк Ронсън.

Музиката е оригинална и всички вокали във филма са записани на живо, по време на самите снимки. „Роди се звезда“ е продуциран от Бил Гербър, Джон Питърс, Брадли Купър, Тод Филипс и Линет Хауъл Тейлър. Рави Мехта, Бейзил Иваник, Ния Кюкендал, Сю Крол, Майкъл Рапино и Хедър Пери са изпълнителни продуценти.

Сценарият е дело на носителя на „Оскар“ Ерок Рот („Форест Гъмп“), Брадли Купър и Уил Фетърс. Екипът зад камера на Купър включва номинираният за „Оскар“ оператор Матю Либатик („Черен лебед“), художникът Карън Мърфи („Светлина между два океана“), трикратно номинираният за „Оскар“ монтажист Джей Касиди („Американска схема“, „Наръчник на оптимиста“, „Сред дивата природа“) и дизайнерът на костюми Ерин Бенах („Loving“).

Оставяйки своя отпечатък върху осъвременената версия на познатата история от „Роди се звезда“, режисьорът и сценарист Брадли Купър се стреми да направи филм, който разкрива природата на човешките чувства и падения, в смесица с днешния разнообразен музикален свят. Разтърсващият саундтрак на лентата, съставен изцяло от оригинални песни, разкрива всяка емоция, подчертава всеки поглед и всяко докосване.

„Никога не съм си мислил, че трябва да го направя по възможно най-оригиналния начин. Исках единствено да бъде най-автентично и да разказва историята така, както си я представях“, казва Купър, който освен, че е режисьор, съавтор на сценария и изпълнява ролята на Джексън Майн, е и продуцент на филма. Освен това, той е съавтор на част от песните, които изпълнява заедно с Лейди Гага, която също пише голяма част от музиката.

Въпреки че харесва неговия подход към историята, Гага, макар и да е опитен изпълнител, се притеснява от избора за ролята на Али в нейния първи голям филм, но пък е развълнувана да я направи под ръководството на Купър. „Трябваше да преодолея напрежението, но бях толкова развълнувана“, спомня си тя: "Защото според мен, когато някой притежава талант, стаяван в него от години, е готов да продължи напред, и когато това най-после се случва… резултатът е като от една експлозия, истинска сензация. Той имаше готовност да режисира, а аз бях невероятна късметлийка да участвам в първия му филм“.

Купър отбелязва: „Тя демонстрира страхотен актьорски талант, но превъплъщението й беше невероятно…“ Все пак това не е лесно за постигане, дори за толкова прочути творчески личности. Като опитен певец и композитор, когато за първи път се срещат, Джак казва на Али: „Талантът може да извира отвсякъде, но да можеш да кажеш нещо така, че хората наистина да го чуят, това е истината. И докато не излезеш и не се опиташ да го направиш, никога няма да знаеш дали те бива. Това е положението“.

Тези разсъждения на Мейн във филма имат за цел да насърчат срамежливото му протеже да застане под светлината на прожекторите в буквален и преносен смисъл. Но може би чрез своя герой Купър разкрива защо тази история го амбицира най-накрая да застане от другата страна на камерата.

„Винаги съм бил наясно, че имам желание да режисирам, но просто исках да имам собствен поглед върху сюжета, за да знам защо го правя, иначе нямаше смисъл“, казва той: „И винаги съм искал да представя една любовна история, защото това е нещо, на което всеки може да откликне – любовта, нейната загуба и нейното величие. Точно това е в състояние да те изпълни с най-много живец“.

„В допълнение на това е музиката, но не просто музика, а самото изпълнение“, допълва той. Всъщност Купър и Гага се разбират от началото, че ще запишат всичките си изпълнения във филма на живо, без никакъв плейбек: "Пеенето е много честно начинание… с него нищо не можеш да прикриеш. Мисля, че тези две неща можеха да се обединят по начин, чрез който да намеря своя поглед към историята“.

Продуцентът Бил Гербър отбелязва: „Брадли не се ръководеше от миналите версии на историята, а от това как неговата би се получила най-добре. Това, на което и двамата откликнахме е, че филмът не е обикновена история за бедняка, превърнал се в милионер, или поучителен разказ за капаните на славата, а е една любовна история, и то от гледната точка на Брадли и резултат от разговорите му със Стефани“, казва той, използвайки рожденото име на Гага. „Филмът е за това какви са те като истински артисти и в него няма нищо автобиографично.”

Всеки, който някога е бил влюбен, е наясно с проблемите, породени от появата в живота му на различни страхове, удоволствия, съмнения, гняв и надежда. Уил Фетърс, който работи над сценария заедно с Купър, казва, че за него разковничето се крие „в това да разберем какво е скрито в тези герои, какво ги мотивира, какво те правят така, че да предизвикат съчувствие и какво точно чувствам аз и защо? Това е една епична любовна история между двама души със свои собствени проблеми, намиращи се в различни етапи от живота си, които се откриват взаимно. Чрез тях исках да разбера основните човешки емоции, скрити под блясъка и славата. Защо сме толкова запленени от звездите и какво в нашия интерес им допада, как това се отразява на самите тях?“

„Този филм повдига завесата за това какво е да си истинска или все още изгряваща звезда в този бизнес днес, а Брадли не е типичният дебютант в режисурата“, отбелязва продуцентът Линет Хауъл Тейлър, която е работила с Купър и преди: „Говорим за актьор, който е в шоубизнеса от години, който е достатъчно известен, черпил е знания от имена като Дейвид О. Ръсел, Клинт Истууд и Тод Филипс, а вече е и опитен продуцент. Той е истински партньор, научил е много и обръща внимание на всеки детайл. Така че когато дойде време, той беше повече от подготвен за подобна изява, и за мен не беше изненада, че се впусна в нещо, което ще го предизвика и ще бъде толкова голямо и грандиозно“.

Продуцентът Джон Питърс, който работи и по предишната версия на „Роди се звезда“, от известно време подготвя нова модерна версия на историята в сътрудничество с Гербър. Той си спомня: „Когато Брадли се появи и заяви желание да бъде режисьор, той направо хвана бика за рогата. Лейди Гага беше негова почитателка, а ние бяхме нейни почитатели и смятахме, че това ще бъде нейният голям актьорски пробив“.

За да представят страхотното усещане да си сред най-популярните музикални звезди на планетата, хвърлящи със своите изпълнения хиляди фенове в екстаз в арените по целия свят, филмът е заснет на легендарни места като Greek Theater в Лос Анджелис, The Forum и The Shrine Auditorium, на сцените на музикалните фестивали Coachella и Stagecoach, както и в шоуто Saturday Night Live. Купър кани уважавания оператор Матю Либатик, за да улови интимността и пищността в света на Джак и Али, както и художника Карън Мърфи и дизайнера на костюми Ерин Бенах, които му вдъхват живот.

Купър е заобиколен и от невероятен актьорски ансамбъл. Освен Гага, Сам Елиът, Дейв Шапел и Андрю Дайс Клей имат роли, които са важни за разбирането кои са Джак и Али и от къде са дошли. Във филма участва още Антъни Рамос в ролята на приятел, който се грижи за Али, и Рафи Гаврон като мениджър, който ще се погрижи за нейното бляскаво бъдеще.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт