728 x 90

Екранизация на "Мистерията на къщата с часовника" в CineLibri 2018 и по кината

Екранизация на "Мистерията на къщата с часовника" в CineLibri 2018 и по кината

В началото на месеца издателска къща "Колибри" пусна на книжния пазар бестселъра на Джон Белеърс „Мистерията на къщата с часовника”, чиято екранизация е заложена и в програмата на кино-литературния фестивал "Синелибри / CineLibri 2018". Препремиерно филмът беше показан на 12 октомври в Руския културно-информационен център на ул. „Шипка” 34, а по кината в цялата страна

В началото на месеца издателска къща "Колибри" пусна на книжния пазар бестселъра на Джон Белеърс „Мистерията на къщата с часовника”, чиято екранизация е заложена и в програмата на кино-литературния фестивал "Синелибри / CineLibri 2018". Препремиерно филмът беше показан на 12 октомври в Руския културно-информационен център на ул. „Шипка” 34, а по кината в цялата страна лентата (със субтитри или БГ аудио дублаж) с разпространител "Лента филмс" излиза на 19 октомври.

Книгата „Мистерията на къщата с часовника“ (превод: Надежда Розова, 168 стр., цена: 12 лв.) е готически хорър роман от 1973 г. и разказва историята на осиротелия Луис Барнавелт, който отива да живее при чичо си Джонатан в един мистериозен и пленителен дом. Скоро ще се наложи ексцентричният чичо и неговата скъпа приятелка г-жа Зимърман да сдружат магическите си способности, за да победят силите на мрака и да им попречат да унищожат света с неукротимата си мъст. Но ще се справят ли без помощта на изобретателния и храбър Луис, който бързо се досеща, че не една и две са тайните на внушителната стара къща с просторни стаи и мрачни проходи? Оказва се, че в стените й е зазидано тиктакащо сърце!

Джон Белеърс (1938–1991) дължи литературната си слава на своите готически младежки романи. Автор е на повече от 30 произведения и е носител на многобройни литературни награди за най-популярните от тях. "Мистерията на къщата с часовника“ получава първата си филмова адаптация още през 1979 година. Втората излиза на екран през 2018 г. с участието на Джак Блек, Кайл Маклоклън и Кейт Бланшет. Режисьор на лентата е Илай Рот.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт