728 x 90

Киномания 2018: Георги Тошев с документален филм за примата Соня Йончева

Киномания 2018: Георги Тошев с документален филм за примата Соня Йончева

32-ото издание на Киномания ще бъде сцена за световната премиера на документалния филм за голямата оперна прима Соня Йончева „Соня Йончева. Sempre Libera”. Премиерната прожекция е предвидена за 26 ноември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл”. Предпремиерно лентата може да бъде видяна на 23 ноември в "Одеон" (19:00), а след това – на 29

32-ото издание на Киномания ще бъде сцена за световната премиера на документалния филм за голямата оперна прима Соня Йончева „Соня Йончева. Sempre Libera”. Премиерната прожекция е предвидена за 26 ноември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл”. Предпремиерно лентата може да бъде видяна на 23 ноември в "Одеон" (19:00), а след това – на 29 ноември (19:00).

Повече от две години филмов екип, воден от журналиста и продуцент Георги Тошев, следва Соня Йончева по света: Лондон, Ню Йорк, Милано, Мюнхен, Виена, Пловдив, София са част от местата, където са запечатани мигове на триумф и съмнение, на радост и тъга. Филмът проследява напрегнатото ежедневие на Соня и триумвалното й шествие по най-големите сцени.

В снимачна площадка се превръщат хотелската стая, гримьорната, бащината къща, влакът и някои от най-големите оперни театри в света като Метрополитън, Ковън гардън, Ла Скала, Щатсопера във Виена. Соня Йончева допуска екипа в един много съкровен свят на нейни живот, семейство, професионални и лични приятелства.

Освен самата Соня в продукцията участват още: Пласидо Доминго, Антонио Папано, Валерий Гергиев, Масимо Дзанети, Майкъл Фабиано, Томъс Хемпсън, Теменуга Йончева… Режисьор и продуцент на филма е Георги Тошев, оператори са Румен Василев и Иво Стайнов, режисьор на монтажаи съсценарист, заедно с Георги Тошев е Ема Константинова.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт