728 x 90

Водещи на Икар 2019 ще са Александър Кадиев и София Бобчева

    Талантливата и очарователна актриса от Народен театър „Иван Вазов“ София Бобчева и известният от сцената и ефира Александър Кадиев ще бъдат водещи на официалната церемония по връчването на наградите ИКАР 2019 на 27 март. Десет години след завършването си в НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов, двойката се събира отново на една сцена, от

    Талантливата и очарователна актриса от Народен театър „Иван Вазов“ София Бобчева и известният от сцената и ефира Александър Кадиев ще бъдат водещи на официалната церемония по връчването на наградите ИКАР 2019 на 27 март. Десет години след завършването си в НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов, двойката се събира отново на една сцена, от чиято трибуна ще бъдат раздадени 22-е престижни статуетки, удостоверяващи най-ярките постижения в сценичните изкуства за изминалата година.

    През изминалата 2018 година София беше удостоена с Икар за поддържаща женска роля за участието си в спектакъла „Танцът Делхи“ на режисьора Галин Стоев. Тя е в трупата на Народния театър от 2011 г., постъпвайки в нея като най-младата актриса тогава. Работила е с режисьори като Красимир Спасов, Мариус Куркински, Маргарита Младенова, Марий Росен, Галин Стоев и др.

    Александър Кадиев също е лауреат на Икар за поддържаща мъжка роля от 2014 година за превъплъщението си в Клеант от спектакъла „Скъперникът“ на режисьора Лилия Абаджиева. Носител е също на наградата „Най-най-най“ за най-добър актьор на випуск 2008 в театралната академия, а също така е отличен с няколко номинации за наградата Аскеер.

    Двойката вече започна своята подготовка за отговорните роли, които им е поставил председателят на Съюза на артистите – Христо Мутафчиев. А какви още изненади очакват номинираните, както и всички гости на церемонията, ще разберем в най-скоро време.

    Снимки: Елена Ненкова и Радостина Колева

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт