728 x 90

Икар 2019: Премиера в ДНК за номинираният спектакъл "Moonlight"

Икар 2019: Премиера в ДНК за номинираният спектакъл "Moonlight"

Преди дни Александър Георгиев-Аце и Дарио Барето Дамас бяха номинирани за ИКАР в категорията „Съвременен танц и пърформанс“, излъчени от Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства тази година. Двамата артисти ще видим на сцената на ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс на 20 и 21 февруари в спектакъла „Moonlight“. Постановката е копродукция на "Гараж" – колективна

Преди дни Александър Георгиев-Аце и Дарио Барето Дамас бяха номинирани за ИКАР в категорията „Съвременен танц и пърформанс“, излъчени от Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства тази година. Двамата артисти ще видим на сцената на ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс на 20 и 21 февруари в спектакъла „Moonlight“.

Постановката е копродукция на "Гараж" – колективна платформа за независими артисти, и "Локомотива" – Център за нови инициативи в областта на изкуството и културата, Македония. Спектакълът се фокусира върху поетичните структури, изследване на разпръснатите значения и податливата реалност. Провокират се установените идентичности, разгръщайки и пречупвайки нормативността чрез queer практики.

Хореографите и танцьори Александар и Дарио, в своето артистично партньорство, се занимават с изследване на дълбоките напрежения вътре в нас и между хората, поставени в различни лични и социални обстоятелства. Билети за спектакъла са в продажба на касите на Билетен център НДК, онлайн и на място час преди представлението.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт