728 x 90

С филма за Папа Франциск на Вим Вендерс приключва 23-ия София Филм Фест

С филма за Папа Франциск на Вим Вендерс приключва 23-ия София Филм Фест

Два дни след откриването на пролетния семестър на „Европейско кино за учащи“, което ще стори лично кмета на София Йорданка Фандъкова на 8 април пред аудитория от ученици и студенти, на 10 април (сряда) киноманите от всички възрасти в столицата ще имат възможност да видят на голям екран изключителната документална творба на легендата Вим Вендерс

Два дни след откриването на пролетния семестър на „Европейско кино за учащи“, което ще стори лично кмета на София Йорданка Фандъкова на 8 април пред аудитория от ученици и студенти, на 10 април (сряда) киноманите от всички възрасти в столицата ще имат възможност да видят на голям екран изключителната документална творба на легендата Вим Вендерс „ПАПА ФРАНЦИСК: Човек на думата си”. Идеите на папата и неговите послания са в основата на филма – той коментира проблеми, свързани с бедността, семейството, опазването на природата, социалната справедливост, имиграцията и материализма. Неговият апел за мир в конфликтните зони по света, както и за мира и диалога между различните религии имат силата да обединят хората от цял свят.

„Папа Франциск има подобно присъствие на екрана като някои от най-големите филмови звезди, с които ме е свързвала работата ми. Но при него то идва отвътре, от неговите убеждения и вяра, както и от желанието му да говори с всички нас“, споделя за главата на римокатолическата църква Вендерс. За него Папа Франциск е ярък пример за човек, който държи на думата си и е абсолютно директен и спонтанен в искреността си. Месец преди посещението на папата в България, публиката в Дома на киното ще има шанса да се срещне с него на филмова лента!

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт