728 x 90

Мартина Апостолова с приз от кинофестивала в Бари за ролята си в „Ирина“

Дебютният игрален филм на Надежда Косева "Ирина" покори още един международен връх. На 10-ия кинофестивал в Бари, Италия, бе връчен специален почетен диплом (Special Mention) от артистичното ръководство на фестивала на българската актриса Мартина Апостолова за ролята й в „Ирина“. Мотивацията на журито гласи: „За вдъхване живот на героинята, която преминава през трудностите с незабравима

Дебютният игрален филм на Надежда Косева "Ирина" покори още един международен връх. На 10-ия кинофестивал в Бари, Италия, бе връчен специален почетен диплом (Special Mention) от артистичното ръководство на фестивала на българската актриса Мартина Апостолова за ролята й в „Ирина“. Мотивацията на журито гласи: „За вдъхване живот на героинята, която преминава през трудностите с незабравима сила на човешкия дух”.

Филмът участва в международната конкурсна програма с още 9 заглавия от цял свят. Юбилейното издание в Бари с президент Маргарете фон Трота връчи специална награда на името на Федерико Фелини (Federico Fellini Platinum Award for  Cinematic Excellence) на знаменити творци на италианското и световното кино, сред които Енио Мориконе, Бруно Ганц (посмъртно) и Валерия Голино.

Преди това, през април, в рамките на 37-о издание на Международния филмов фестивал Fajr в Техеран, Иран, "Ирина" се увенча с успех и получи престижната награда за женска роля. За пореден път силната актьорска  игра на Мартина Апостолова бе заслужено отличена.

Припомняме, че младата актриса вече спечели призовете за женска роля на фестивалите във Варшава, „Златната роза“ Варна, Котбус, Тбилиси и Хонконг. Пълнометражният дебют на Надежда Косева се радва на огромен успех и не спира да печели отличия на международни кинофестивали и да радва публиката.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт