728 x 90

Светът на покемоните оживява на големия екран

"Pokemon: Детектив Пикачу" е с премиерна дата 10 май 2019 г., но и с предпремиерни прожекции от 3 май. Филмът е базиран на обичаната марка Pokémon – една от най-популярните и най-успешните медийни поредици на всички времена. Феновете по целия свят ще могат да видят Пикачу на голям екран, както никога досега, в ролята на

"Pokemon: Детектив Пикачу" е с премиерна дата 10 май 2019 г., но и с предпремиерни прожекции от 3 май. Филмът е базиран на обичаната марка Pokémon – една от най-популярните и най-успешните медийни поредици на всички времена.

Феновете по целия свят ще могат да видят Пикачу на голям екран, както никога досега, в ролята на детектив. Освен това филмът представя много от любимите покемони, всеки със свои уникални способности.

В „POKÉMON: Детектив Пикачу“ участват Джъстис Смит в ролята на Тим, и Катрин Нютън в ролята на Луси, младши репортер – по следите на своята първа голяма новина, както и Суки Уотърхауз, Омар Чапаро, Крис Гийр и Рита Ора, с номинирания за „Оскар“ Кен Уатанабе и Бил Най.

Историята започва с изчезването на топ детектив Хари Гудман. Неговият 21-годишен син Тим се захваща да разбере какво се е случило, заедно с бившия партньор на Хари, покемона Пикачу. Двамата са страхотен екип, все пак Тим е единственият човек, който може да разбира Пикачу. За да разгадаят заплетената мистерия те обединяват сили в едно вълнуващо приключение.

Поемайки по следите на Хари из неоновите улици на Райм сити – необятен модерен метрополис, в който хората и покемоните живеят заедно, Тим и Пикачу ще се сблъскат с различни покемон герои. Те ще разкрият шокиращ заговор, който може да унищожи това мирно съжителство и да застраши цялата Pokémon вселена.    

Режисьор на „POKÉMON: Детектив Пикачу“ е Роб Летърман, по сюжет на Дан Хернандес, Бенджи Самит и Никол Пърлман, сценарият е дело на Дан Хернандес, Бенджи Самит, Роб Летърман и Дерек Конъли по видеоиграта „Детектив Пикачу“, разработена от Creatures Inc. Продуценти на филма са Мери Парент и Кайл Бойтер от Legendary Pictures, и Хиденага Катаками и Дон МакГоън от The Pokémon Company. Изпълнителни продуценти са Джо Карачиоло-мл., Али Мендес. Цунеказу Ишихара, Кенджи Окубо, Тошио Миахара, Хиро Мацуока и Коджи Уеда.

Творческият екип на Летърман включва двукратно номинирания за „Оскар“ оператор Джон Матисън, художника Найджъл Фелпс, монтажистите Марк Сангър и Джеймс Томас и дизайнера на костюми Сузи Харман. Музиката е композирана от Хенри Джакман. Визуалните ефекти са дело на Moving Picture Company и Framestore.

Създадена през 1996 г. и радваща се на невероятна популярност, марката Pokémon е сензация по целия свят, която включва успешна поредица от видео игри, от която са продадени над 324 милиона копия; игрите с картите за размяна Pokémon са достъпни на 11 езика и от тях са продадени над 25.7 милиарда карти; анимационния сериал достигна 22 сезона и се излъчва в повече от 160 страни; има над 20 анимационни филми; а също книги, манга комикси, песни, играчки, сувенири и приложения за телефони, включително изключително популярното Pokémon GO, което е било сваляно над 850 милиона пъти и се ползва по целия свят от фенове на различна възраст.

Warner Bros. Pictures и Legendary Pictures представят продукцията на Legendary Pictures Production, заедно с Toho Co., Ltd., филм на Роб Летърман, “POKÉMON: Детектив Пикачу“. Разпространител по целия свят, с изключение на Япония и Китай, е Warner Bros. Pictures.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт