728 x 90

"Годзила: Кралят на чудовищата" разтърсва кината от 31 май

След успеха по целия свят на „Годзила“ и „Конг: Островът на черепа“ е време за следващата глава в кинематографичната чудовищна вселена на Warner Bros. Pictures и Legendary Pictures: „Годзила: Кралят на чудовищата“, епично екшън приключение, което изправя Годзила срещу някои от най-популярните чудовища в историята на поп културата. Филмът е режисиран от Майкъл Дохърти и

След успеха по целия свят на „Годзила“ и „Конг: Островът на черепа“ е време за следващата глава в кинематографичната чудовищна вселена на Warner Bros. Pictures и Legendary Pictures: „Годзила: Кралят на чудовищата“, епично екшън приключение, което изправя Годзила срещу някои от най-популярните чудовища в историята на поп културата. Филмът е режисиран от Майкъл Дохърти и в него участват Кайл Чандлър („Вълкът от Уолстрийт“, „Арго“), номинираната за „Оскар“ Вера Фармига („Високо в небето“, поредицата „Заклинанието“) и Мили Боби Браун (сериала „Странни неща“) в своя кино дебют.

Дохърти е режисьор на филма по сценарий, който пише заедно със Зак Шийлдс, по сюжет на Макс Боренстийн, Майкъл Дохърти и Зак Шийлдс, основан на героите Годзила, Кинг Гидора, Мотра и Родан, създадени и собственост на Toho Co., Ltd. Във впечатляващия актьорски състав са още Брадли Уитфорд („Бягай!“, „Вестник на властта“); номинираната за „Оскар“ Сали Хокинс („Формата на водата“, „Син жасмин“); Чарлс Данс (сериала на HBO „Игра на тронове“, „Игра на кодове“); Томас Мидълдич (сериала на HBO „Силициевата долина“); номинираният за „Оскар“ Дейвид Стратърн („Лека нощ и късмет“, „Годзила“); с номинирания за „Оскар“ Кен Уатанабе („Последният самурай“, „Генезис“, „Годзила“) и номинираната за „Златен глобус“ Джан Дзъи („Мемоарите на една гейша“, „Тигър и Дракон“).

Новата история разказва за героичните усилия на криптозооложката агенция „Монарх“, чийто членове се сблъскват с армия от гигантски чудовища. Сред тях е могъщата Годзила, която се изправя срещу Мотра, Родан и своя вечен противник – триглавия Кинг Гидора. Когато тези древни супер-видове – смятани само за митове – се появяват отново, всички те се опитват да вземат превес, поставяйки на карта съществуването на човечеството.

В „Годзила: Кралят на чудовищата“ режисьорът/съсценарист Майкъл Дохърти събира някои от най-големите и най-свирепи чудовища в историята на киното. Зрителите ще станат свидетели на една епична битка за бъдещето на планетата, която преплита съдбите на чудовищата и хората.
 
„Годзила винаги е бил един митичен символ“, казва Дохърти, който е отколешен фен на чудовището: „Филмите за Годзила са епични, те са забавни, но като оставим настрана чудовищните разрушения и представения апокалипсис на екрана, тези филми са алегории. Така японците замислят и представят популярното чудовище и според мен това е една от причините Годзила да издържи на проверката на времето“.

От експлозивното си пробуждане през 1954 г. до епичното ново начало през 2014 г., Годзила винаги е бил нещо повече от чудовище. Разрушител, спасител, икона, крал, той еволюира и се променя през десетилетия на социални, политически и екологически промени, от подвижно природно бедствие до последния самотен самурай в природата. „Това са типичните комерсиални филми, но те са изпълнени с метафори“, продължава режисьорът: „И въпреки, че темите в тях са се променяли през годините, всички те съдържат едно и също предупреждение: че ако експлоатирате прекалено много природата, тя ще ви го върне тъпкано“.

След като поставиха успешно начало на кинематографичната чудовищна вселена с блокбастърите „Годзила“ през 2014 г. и „Конг: Островът на черепа“ три години по-късно, продуцентите усещат, че е време нещата да станат сериозни. „Мотра, Родан и Кинг Гидора са три от най-популярните създания във вселената на Toho“, отбелязва продуцентът Алекс Гарсия: „Така че когато започнахме работа по втори филм за Годзила, знаехме колко ще е вълнуващо за феновете да ги видят на екрана в пълния им блясък, изправени в свирепа битка с Годзила в съвсем реалната среда, която създадохме в първите два филма“.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт