728 x 90

Продават спортна "Победа" ГАЗ-М-20

Легендарният ГАЗ-М-20 се явява не само първия съветски кабриолет, но и основа за цяла фамилия състезателни автомобили. Върху базата на "Победа" се изграждат купе, роудстъри и цяла серия няколко експериментални модела. За съжаление, нито един от тези уникални автомобили не се е съхранил до наши дни. Това подбужда Михаил Надеждович от Нижни Новгород да създаде

Легендарният ГАЗ-М-20 се явява не само първия съветски кабриолет, но и основа за цяла фамилия състезателни автомобили. Върху базата на "Победа" се изграждат купе, роудстъри и цяла серия няколко експериментални модела.

За съжаление, нито един от тези уникални автомобили не се е съхранил до наши дни. Това подбужда Михаил Надеждович от Нижни Новгород да създаде едно копие, като събира оскъдна информация, стари фотографии и заводска документация.

В резултат се е получило сложно копие, направено изцяло ръчно върху основата на Победа от 1951 година. Процесът е отнел на автора цяла година и колата вече търси своя купувач.

Двуместният роудстър изглежда ефектно благодарение на своето двуцветно тяло. Врати, покрив и странични стъкла отсъстват, а вместо предно стъкло има ниска козирка.

Спортната реплика повтаря оригинала от 1948 г. с много подробности. 2,1-литровият двигател също е модифициран към заводските спецификации и след добавяне на втори карбуратор развива 100 вместо 52 к.с.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт