728 x 90

Аукцион за стара лимузина на Елвис Пресли

Аукцион за стара лимузина на Елвис Пресли

Седанът Lincoln Continental известно име след смъртта на Елвис Пресли се оказва в частната колекция на Джеймс Петроцини. Дойде време обаче част от нея да бъде разпродадена на търг от Mecum. Именно този автомобил мениджърът на певеца Том Паркър подарява на Елвис за свадбата му през май 1967 година. Лимузината често е използвана за пътувания

Седанът Lincoln Continental известно име след смъртта на Елвис Пресли се оказва в частната колекция на Джеймс Петроцини. Дойде време обаче част от нея да бъде разпродадена на търг от Mecum.

Именно този автомобил мениджърът на певеца Том Паркър подарява на Елвис за свадбата му през май 1967 година. Лимузината често е използвана за пътувания в Мемфис. Официално потвърждение за факта на собственост служи регистрационното свидетелство с името на Краля рокендрола – също исторически артефакт.

Още един интересен детайл – изключително рядкото купе, което за този "Континентал" е построено в ателие Lehmann-Peterson. Лимузината се отличава и с оформлението на интериора, което е изпълнено в стила на частните самолети от онова време и разширения списък бордово оборудване.

Към търга колата дори пристига с "праха на времето", тъй като Джеймс Петроцини явно от десетилетия не се е грижил за автомобила. Въпреки това от Mecum се надяват да получат за лимузината на Елвис Пресли около $300 000.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт