728 x 90

Колко бихте дали за този Mercedes 450 SEL 6.9?

Колко бихте дали за този Mercedes 450 SEL 6.9?

Поколение W116 на Mercedes-Benz и до ден днешен се ползва със славата на първия модел за марката, който носи името S-Class – началото на една легенда, която е жива и до днес. В рядката си модификация 450 SEL 6.9 луксозният седан разполага с най-големия сериен двигател от европейски производител след Втората Световна Война. Това го

Поколение W116 на Mercedes-Benz и до ден днешен се ползва със славата на първия модел за марката, който носи името S-Class – началото на една легенда, която е жива и до днес.

В рядката си модификация 450 SEL 6.9 луксозният седан разполага с най-големия сериен двигател от европейски производител след Втората Световна Война. Това го прави особено търсен и ценен сред колекционерите днес.

Един такъв екземпляр ще се продаде по време на търга на RM Sotheby´s в Есен между 8 и 11 юни. Под капака на този прекрасен кафяв седан се намира 6.9-литров V8 бензинов мотор с доста сериозните за онова време 286 к.с.

От тази серия са произведени под 7500 бройки, а точно тази изглежда в напълно безупречно състояние. По предварителни прогнози цената на аукциона ще е в порядъка на между 35 и 50 хиляди евро, но няма да сме изненадани, ако финалният бид надмине тази стойност.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт