728 x 90

Изтъргуваха Pontiac от плексиглас за $308 000

    Първият в Америка пълноразмерен прозрачен автомобил, 1939 Pontiac Ghost, бе продаден на аукцион от RM за $308 000. Не е лошо като се има предвид, че разходите по "вътрешността" струват $25 000. Купето на понтиака е изпълнено от плексиглас (органично стъкло). Корпусът е монтиран върху стоманена рама, покрита с мед, а цялостното излъчване на ретро

    Първият в Америка пълноразмерен прозрачен автомобил, 1939 Pontiac Ghost, бе продаден на аукцион от RM за $308 000. Не е лошо като се има предвид, че разходите по "вътрешността" струват $25 000. Купето на понтиака е изпълнено от плексиглас (органично стъкло). Корпусът е монтиран върху стоманена рама, покрита с мед, а цялостното излъчване на ретро автомобила се довършва от гумените накладки и джантите, оцветени в бяло. Ретро понтиака е снабден с трискоростна трансмисия, шестцилиндров двигател със задно задвижване, независимо предно окачване на спирални ресори и хидравлична спирачна система с барабани.
    Със създаването на "автомобила-призрак" се занимаваха General Motors и Rohm & Haa. Общо бяха сглобени 6 екземпляра, един от които бе показан в Ню Йорк – в павилиона на General Motors "Автостради и хоризонти". Плексигласовият 1939 Pontiac Ghost. Машината се явява поглед назад към изложението за иновативни транспортни решения Futurama от същата година, когато се е смятало, че такъв тип прозрачни купета ще бъдат част от бъдещето.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт