728 x 90

Aston Martin празнува столетие на площадка за хеликоптери

    На 15 януари 1913 г. Робърт Бaмфорд и Лайънъл Мартин, вече притежаващи общ бизнес по продажба и обслужване на автомобили от днес забравени вече марки, регистрират нова компания, с която да се заемат за производство на коли. Тъй като името Bamford & Martin вече е на съществуващата им фирма, основателите решават да измислят ново наименование.

    На 15 януари 1913 г. Робърт Бaмфорд и Лайънъл Мартин, вече притежаващи общ бизнес по продажба и обслужване на автомобили от днес забравени вече марки, регистрират нова компания, с която да се заемат за производство на коли. Тъй като името Bamford & Martin вече е на съществуващата им фирма, основателите решават да измислят ново наименование. Мартин е традиционен участник в автомобилни състезания, провеждащи се в мястото Астън Хил и затова новите коли (първият от които е произведен през 1915 г.) започват да се казват Астън Мартин.
    В деня на стогодишнината на юбилея на легендарната британска марка тържествата обаче не са в Англия, а в Дубай. Основните събития са около прочутия вече 7-звезден хотел "Бурж Ал Араб" – в частност, един от автомобилите Aston Martin ще бъде издигнат на вертолетна площадка, разположена на 300 м от земята. Заснемането на видеото от юбилея е поверено на екипа, заснел последната част от кино сагата "Мисията невъзможна".

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт