728 x 90

Индиец получи най-готината работа

    Бившият пилот във Формула 1 Карун Чандок ще управлява ретро болидите на Williams в проявите, в които участва британският тим. Карун се състезава във Формула 1 с HRT през 2010 година, през 2011 беше резерва в Lotus, а сега е част от екипа на британския Channel 4, отразяващ Формула 1. От своя страна Williams притежава

    Бившият пилот във Формула 1 Карун Чандок ще управлява ретро болидите на Williams в проявите, в които участва британският тим. Карун се състезава във Формула 1 с HRT през 2010 година, през 2011 беше резерва в Lotus, а сега е част от екипа на британския Channel 4, отразяващ Формула 1.

    От своя страна Williams притежава богата колекция болиди, с които се е състезавал тимът в световния шампионат, която се попълва всяка година, а първата кола е от дебюта на организацията на сър Франк Уилямс във Формула 1 през 1977 година.

    Този уикенд Чандок ще кара за Williams на Фестивала на скоростта в Гуудууд и ще представи на публиката два много интересни болида: FW08C от 1983 година и FW13B от 1990 година.

    „Williams е икона във Формула 1, отбор с много богата история, така че за мен е чест, че ще съм част от екипа на компанията, който се грижи за състезателното наследство на тима – заяви Чандок. – Болидите на Williams са част от живата история на световния шампионат и за мен е невероятна възможност, че ще мога да ги карам и ги представям пред феновете и публиката.”

    След като напусна Формула 1 Чандок кара в световния шампионат за издръжливост, както и в първия сезон на Формула Е, след което се насочи към телевизията.

    Освен, че ще демонстрира болидите на тима, Чандок ще работи и с колекционери, които притежават такива автомобили и ще им преподава уроци как да пилотират колите си.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт