728 x 90

Тестовото трасе на Mercedes стана на 50 години

Тестовото трасе на Mercedes стана на 50 години

През тази година тестовият полигон на Mercedes-Benz в Щутгарт ще стане на точно 50 години. През 1967 трасето отваря врати, като с времето към него се добавят различни отсечки с различно предназначение. Първи отваря овал с различни настилки, на който са били тествани всякакъв тип автомобили – от обикновени седани и комбита, през камиони, Unimog

През тази година тестовият полигон на Mercedes-Benz в Щутгарт ще стане на точно 50 години. През 1967 трасето отваря врати, като с времето към него се добавят различни отсечки с различно предназначение.

Първи отваря овал с различни настилки, на който са били тествани всякакъв тип автомобили – от обикновени седани и комбита, през камиони, Unimog и спортни машини.

С времето комплексът нараства значително като в момента общата дължина на трасетата е над 15 километра. Около 3 километра от тях са овали за висока скорост.

През последните пет десетилетия комплексът непрестанно се разраства с нови съоръжения, като последното от тях е писта с т.нар. "тих асфалт", на който се измерват вибрации и шум при новите модели на фирмата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт