728 x 90

Това е първата кола с акт за превишена скорост!

Това е първата кола с акт за превишена скорост!

Приветствайте 1896 Arnold Benz – първият автомобил в историята на света, документиран с превишена скорост. Случката се разиграва през януари 1896, когато Валтер Арнолд, британски млад авто ентусиаст, който в последствие продава коли Benz, превишава ограничението цели четири пъти. В края на 19-ти век законите казват, че превозните средства с ДВГ могат да се движат с

Приветствайте 1896 Arnold Benz – първият автомобил в историята на света, документиран с превишена скорост. Случката се разиграва през януари 1896, когато Валтер Арнолд, британски млад авто ентусиаст, който в последствие продава коли Benz, превишава ограничението цели четири пъти.

В края на 19-ти век законите казват, че превозните средства с ДВГ могат да се движат с не повече от 2 мили в час и то при положение, че пред колоната се движи човек с червен флаг.

Арнолд не отговаря и на двете изисквания, като преминава покрай полицай с цели осем мили в час. Следва "гонка", при която полицаят настига автомобила с колело и изписва глоба в рамките на един шилинг.

Скоро след това ограниченията за скоростта се променят коренно – максималната е вдигана на 14 мили в час, а нуждата от човек с червен флаг отпада.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт