728 x 90

Бихте ли дали половин милион долара за тази Lancia 037 Stradale?

Бихте ли дали половин милион долара за тази Lancia 037 Stradale?

През 80-те години на миналия век, Lancia сглобява 207 екземпляра от специалния си модел 037 Stradale, за да хомологира участието си в Световния Рали Шампионат. Конструкцията на автомобила включва средноразположен 2.0-литров двигател с компресор, който работи заедно с 5-степенна механична скоростна кутия. Един от малкото останали екземпляри в прекрасно състояние ще бъде продаден на предстоящия

През 80-те години на миналия век, Lancia сглобява 207 екземпляра от специалния си модел 037 Stradale, за да хомологира участието си в Световния Рали Шампионат.

Конструкцията на автомобила включва средноразположен 2.0-литров двигател с компресор, който работи заедно с 5-степенна механична скоростна кутия.

Един от малкото останали екземпляри в прекрасно състояние ще бъде продаден на предстоящия търг Bonham’s Skottsdale. Предполага се, че финалната цена на аукциона ще достигне около половин милион долара, което ще превърне колата в една от най-скъпите ланчии продадени в историята.

Няма точни данни за километри, навъртяни на спортната кола с история, но все пак се казва, че тя е в напълно неразличимо от ново състояние.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт