728 x 90

Не харесвате новия Mercedes Pullman? Продават модел от 1969 г. за $900 000

През миналата седмица видяхме за първи път обновената версия на Mercedes-Maybach Pullman, най-скъпият и луксозен модел на немците, който можете да си закупите чисто нов днес. Но дори и неговата цена от около половин милион евро не може да се сравни с исканите почти 900 000 долара за идейния предшественик на лимузината – Pullman 600

През миналата седмица видяхме за първи път обновената версия на Mercedes-Maybach Pullman, най-скъпият и луксозен модел на немците, който можете да си закупите чисто нов днес. Но дори и неговата цена от около половин милион евро не може да се сравни с исканите почти 900 000 долара за идейния предшественик на лимузината – Pullman 600 от 1969 г.

Машината е претърпяла абсолютно цялостна реставрация, като след този процес са навъртяни много малко километри с цел тест-драйв. Налични са всички документи, както и снимки, доказващи продължителния и скъп процес по възстановяване.


Вижте чисто новия Pullman, обновен за 2018 г.


Под предния капак се намира 6.3-литров V8 двигател, чиято мощност е 300 к.с. Интересното е, че 50 к.с. от тях отиват за хидравличните системи по автомобила, а останалите 250 к.с. се използват за задвижване.

Предлаганият екземпляр е от версията с 4 врати, която разполага с два реда задни седалки, обърнати противоположно един спрямо друг. От серията са произведени 304 екземпляра.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт