728 x 90

Това е може би най-голямата колекция на Volkswagen Golf в света

Джоусеф Джуза може да се превърне набързо в голям любимец на българската автомобилна аудитория. Австриецът може да се похвали с може би най-голямата колекция от автомобили Volkswagen Golf в света. Цели 114 екземпляра от модела се намират в гаража на Джуза, като лесно могат да бъдат открити версии от почти всички ери. Доста впечатляващ е

Джоусеф Джуза може да се превърне набързо в голям любимец на българската автомобилна аудитория. Австриецът може да се похвали с може би най-голямата колекция от автомобили Volkswagen Golf в света.

Цели 114 екземпляра от модела се намират в гаража на Джуза, като лесно могат да бъдат открити версии от почти всички ери. Доста впечатляващ е фактът, че в случая не става дума за просто обикновени коли Golf, a често за лимитирани версии и дори единични бройки.

Един от най-интересните голфове е шоу кола от 1971 година, която разполага с плъзгащи се врати. Или пък един от едва 70 произведени G60 Limited, ръчно сглобени от спортната дивизия на марката – 210 к.с. и двойно предаване.

Не по-малко интересен е 1981 CitySTROMer – електрически автомобил на базата на Golf, който черпи енергията си от 12 автомобилни акумулатора.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт