728 x 90

Продават единствена по рода си Alfa Romeo 155

Продават единствена по рода си Alfa Romeo 155

На пръв поглед тази Alfa 155 може да изглежда като стандартна изработка, но всъщност далеч не е. Това е 155 GTA Stradale, един единствен прототип създаден от италианската марка в средата на 90-те години, за да отбележи победите й туристическите шампионати. Всъщност, идеята на компанията е била да създаде цяла серия от този модел, но

На пръв поглед тази Alfa 155 може да изглежда като стандартна изработка, но всъщност далеч не е. Това е 155 GTA Stradale, един единствен прототип създаден от италианската марка в средата на 90-те години, за да отбележи победите й туристическите шампионати.

Всъщност, идеята на компанията е била да създаде цяла серия от този модел, но в крайна сметка високите разходи по производство прекратяват проекта в неговия зародиш. След това остава този единствен прототип.

Колата ще бъде продадена по-късно този месец по време на аукцион от Bonhams в Падуа, където "под чука" ще минат и доста други италиански автомобили. Очакваната цена е между 180 и 200 евро.

Под предния капак се крие 2.0-литров турбо мотор, който изпраща тяга до четирите колела. Силовата установка е идентична с тази на топ версията на 155 в масово производство.

Колата идва с доста документи и има навъртяни само 40 000 км. Интересна подробност е, че лично създателят й е подписал специален документ, обозначаващ нейната идентичност.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт