728 x 90

Почина собственикът на може би най-караното Volvo в света

Ирв Гордън, един от най-известните фенове на Volvo по целия свят, почина на възраст от 77 години. Гордън е вписан в Книгата с Рекорди на Гинес за притежание на автомобил с най-голям километраж. Според множество източници, срещали се в близкото минали лично с него, автомобилът на Гордън, Volvo P1800S, има навъртяни над три милиона мили, което

Ирв Гордън, един от най-известните фенове на Volvo по целия свят, почина на възраст от 77 години. Гордън е вписан в Книгата с Рекорди на Гинес за притежание на автомобил с най-голям километраж.

Според множество източници, срещали се в близкото минали лично с него, автомобилът на Гордън, Volvo P1800S, има навъртяни над три милиона мили, което съответства на около 4.8 милиона километра.

Преди да премине в редиците на шведската марка, Гордън притежава два Chevrolet Corvair, но споделя, че и двата са били доста калпави. Именно това го кара да се обърне към шведската марка.

"С Chevy-тата имах само проблеми. Започнах да преподавам през 1962 г. и ми трябваше нова и здрава кола. Затова избрах Volvo и не съжалявам."

За първи път Гордън си дал сметка, че шофира нещо по-различно от масовите коли на пазара, когато видял на километража цифрата 250 000, а ремонтите били минимални.

Според AutoClassics, Гордън е починал по време на туристическа обиколка на Китай.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт