728 x 90

Така изглежда най-секретната "Волга" на КГБ (видео)

    По времето на СССР специална "Волга" ГАЗ 23Б върху базата на ГАЗ-23 е построена за спецслужбите на държавата – тази машина е използвана от КГБ. Волгата е една от най-секретните разработки на съветските инженери и конструктори. Външно тя практически не се отличава от стандартната версия. Под капака на автомобила има мощен двигател с 200 "коня".

    По времето на СССР специална "Волга" ГАЗ 23Б върху базата на ГАЗ-23 е построена за спецслужбите на държавата – тази машина е използвана от КГБ. Волгата е една от най-секретните разработки на съветските инженери и конструктори.

    Външно тя практически не се отличава от стандартната версия. Под капака на автомобила има мощен двигател с 200 "коня".

    Машина е претърпяла някои технически усъвършенствания (например, подсилени пружини в окачването, нови спирачки и скоростна кутия), а в салона е монтирано най-съвременното тогава комуникационно оборудване. В резултат този "обикновен" съветски седан може успешно да следи чуждестранните дипломати (и шпиони!), които обичайно използвали най-добрите модели на автомобилната промишленост.

    Никой няма представа колко такива волги са произведени. Те може да бъдат видяни само в някои музеи или в частни автомобилни колекции.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт