728 x 90

Infiniti с виртуална галерия за дигитално изкуство

    – Онлайн галерията на Infiniti, представяща Съревнованието за дигитално изкуство, показва над 30 от най-добрите произведения от първата тема „Вдъхновена динамика“– Виртуалното художествено изложение ще бъде отворено на уеб сайтовете на MSN и Infiniti Europe от 4 октомври – Над 500 творби от целия свят бяха получени през първите три месеца.– Произведенията на шестимата финалисти

    – Онлайн галерията на Infiniti, представяща Съревнованието за дигитално изкуство, показва над 30 от най-добрите произведения от първата тема „Вдъхновена динамика“
    – Виртуалното художествено изложение ще бъде отворено на уеб сайтовете на MSN и Infiniti Europe от 4 октомври
    – Над 500 творби от целия свят бяха получени през първите три месеца.
    – Произведенията на шестимата финалисти ще бъдат представени по време на предстоящите откривания на нови Infiniti центрове

    На 4 октомври Infiniti, марката луксозни автомобили от Япония, ще открие Галерия на Infiniti, представяща Съревнованието за дигитално изкуство. Тя  ще включва 32-те най-добри изображения, създадени от творци, участвали в първия конкурс със свободен достъп на тема „Вдъхновена динамика“ в продължение на три години. Индивидуалните творби могат да бъдат разгледани на портала MSN (www.reveal.uk.msn.com) и на уеб сайта за европейските клиенти на автомобилния производител (www.infiniti.eu).
    Всяка една творба, присъстваща във виртуалното изложение, е подбрана и одобрена от екип специалисти на домакина designboom, онлайн списание за изкуство, архитектура и дизайн, както и от старши директори на Infiniti Europe. Разгледани са над 500 представени творби през първите три месеца от началото на съревнованието, всяка от които с изключителни качества. В допълнение към изискванията, кандидатите трябваше ясно да демонстрират в творбата си японските гени на Infiniti, както и да впишат изображение на автомобил от гамата на автомобилния производител.
    Сред онлайн творбите са и тези на шестимата финалисти на „Вдъхновена динамика“, подбрани от жури, състоящо се от признати влиятелни фигури в сферата на дизайна. Произведенията ще бъдат представени на предстоящите откривания на нови Infiniti центрове в Стокпорт (Манчестър) и Лийдс, където гостите ще имат възможност да гласуват за предпочитаната от тях дигитална творба.
    Биргит Ломан (Birgit Lohmann), главен редактор и съосновател на designboom: „Окончателният подбор на творбите отразява въображението и нестандартното мислене, които съзряхме в работата на творците. За мен беше привилегия да представя на публиката изключителни творби на самобитни таланти от целия свят в рамките на това съревнование.” 
    Ейдриън Нюи (Adrian Newey), главен технически директор на Red Bull Racing, обяснява: „Дизайнът във Формула 1 изисква креативност и иновативен дух, за да се разработят нови и оригинални проекти – това е, което търсим в творбите, участващи в съревнованието за дигитално изкуство.” Той добавя: „Определянето на победителя беше страхотен процес, тъй като винаги е вдъхновяващо да се виждат толкова много уникални творби от целия свят, които изразяват личното отношение“.
    Йео Гуан Хонг (Yeoh Guan Hong), съосновател и творчески директор на базираната в Шанхай консултантска агенция за дизайн и медийни технологии Super Nature Design, коментира: „Галерията е средоточие на ключовите елементи на дигиталното изкуство и основните техники, които позволяват да се съживи дадено изображение и успешно да комуникира гените на японската марка и динамичния дух на философията „Вдъхновена динамика“ на Infiniti”.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт