728 x 90

МТИТС почита филателно експо с марки

    Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще пусне в употреба от 27 до 30 октомври няколко пощенско-филателни издания с колекционерска стойност. Те ще бъдат представени по време на филателното експо БУЛКОЛЕКТО 2011 в Пловдив. Пощенска карта в ограничен тираж 1025 броя ще отбележи 100 години от издаването на най-популярната българска пощенска марка „Обърнатата конница”.

    Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще пусне в употреба от 27 до 30 октомври няколко пощенско-филателни издания с колекционерска стойност. Те ще бъдат представени по време на филателното експо БУЛКОЛЕКТО 2011 в Пловдив.
    Пощенска карта в ограничен тираж 1025 броя ще отбележи 100 години от издаването на най-популярната българска пощенска марка „Обърнатата конница”. Изданието е хит сред колекционерите, тъй като фигурите от изображението са отпечатани надолу с главата. Едва 25 екземпляра от марката са притежание на колекционери от целия свят, което прави „Обърнатата конница” изключително атрактивна. Художник на пощенската карта, посветена на прочутия оригинал, е Дея Вълчева.
    В ограничен тираж от 5100 бр. ще бъде издадена пощенска марка в блок на тема „Кучета-космонавти”. На нея е изобразено куче от породата „Лайка”, което през 1957 година е преминало свръхзвуковата бариера. По-популярен вариант на изданието ще бъде блок-лист от четири пощенски марки, илюстрован плик и специален печат, които ще бъдат издадени в по-голям тираж – 19 000 броя за марките и 4 865 бр. за плика. Художник на проектите е Красимира Деспотова.
    Серия от три пощенски марки, илюстрован плик и специален печат ще бъдат посветени на „145 години от построяването на първата жп линия в България (Русчук – Варна)”: Тиражът на пощенските марки е 20 000 бр, а на плика – 4 015 бр. Изданията изобразяват първите локомотиви и вагони, които са се движели в страната, както и портрет на Уилям Гладстон, който е един от инициаторите за прокарване на железния път. Художник на изданието е проф. Кирил Гогов.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт