728 x 90

Онлайн-магазин на Opel за актуализация на навигация

    Собствениците на много модели на Opel вече могат да се възползват от предимствата на най-актуалните версии на навигационните карти в интернет-магазина Opel oткри нов онлайн магазин, който дава възможност на собствениците на автомобили с марката Opel с вградена навигационна система да изтеглят от интернет най-актуалните версии на електронните навигационни карти. Компанията NAVTEQ сътрудничи на Opel

    Собствениците на много модели на Opel вече могат да се възползват от предимствата на най-актуалните версии на навигационните карти в интернет-магазина

    Opel oткри нов онлайн магазин, който дава възможност на собствениците на автомобили с марката Opel с вградена навигационна система да изтеглят от интернет най-актуалните версии на електронните навигационни карти. Компанията NAVTEQ сътрудничи на Opel в предлагането на карти на отделни или на групи държави за повече от 30 европейски нации. Цените започват от 99 евро (средно за Европа вкл. ДДС).
    Клиентите могат да получат достъп до уебсайта на адрес www.navigation.com/opel в интернет. Единственото, което трябва да направи потребителят, е да въведе модела на своя автомобил, годината на производство и вида на навигационната система. След това той бива насочен автоматично към съответната актуална версия на навигационната карта. Клиентите могат да поръчат актуализации за картите на SD-носител за инфоразвлекателните системи NAVI 600 и NAVI 900 Europe. Могат също да се поръчат и нови карти на CD и DVD-носители за системите CD 500, DVD 800, DVD 90, DVD 100, CD60-CD80, както и за устройствата NCDR/NCDC.
    Интернет магазинът работи на шест различни езика (немски, английски, френски, италиански, испански и холандски). Клиентите на Opel могат да платят за избраните продукти в четири различни валути (eвро, британски лири стерлинги, швейцарски франкове и шведски крони). Интернет-порталът предлага карти за вградените навигационни системи, използвани в моделите Antara, Astra, Combo, Corsa, Frontera, Insignia, Meriva, Omega, Signum, Tigra Twintop, Vectra, Vivaro, Zafira и Zafira Tourer. За автомобили, оборудвани с навигационни системи touch & connect с чувствителни на докосване дисплеи (Antara, Corsa, Zafira), Opel може да предложи актуални издания на навигационните карти директно на щандовете за принадлежности в продажбените центрове на дилърите на Opel.

    Пътуването с навигационна система – спокойно и ефективно шофиране
    Резултатите на наскоро проведеното изследване от партньорите на Opel от фирмата NAVTEQ показват, че използването на напътствията на навигационната система при шофиране спомага не само за намаляване на напрежението у водача. Това удобство може да спомогне за снижаване на разхода на гориво с до 12 процента и да доведе до ограничаване на емисиите на CO2 поради възможността за намиране и използване на по-ефективни и бързи маршрути до крайната цел.
    Eкспертите в областта на навигационната техника съветват потребителите да потърсят начин за актуализация на софтуерните карти поне веднъж годишно, за да имат възможност да се възползват максимално от предимствата на навигационните си системи. Така например, само в Германия в рамките на шест месеца  могат да настъпят около 16 000 промени в ограниченията на скоростта в определени участъци от пътната мрежа с дължина над един милион километра. През същия период настъпват изменения и допълнения и на 18 300 имена на улици. За това време се появяват и около 1 000 нови еднопосочни улици, както и 90 нови магистрални отсечки.

    Ново поколение навигационни и инфоразвлекателни системи на Opel
    Новите инфоразвлекателни системи Navi 600 и Navi 900 Europe на Opel определено се представят много по-добре от техните предшественици, използващи навигационни карти на CD и DVD-носители. При тях цялата навигационна информация се съхранява на SD-карти. В картите са заложени серийно множество интересни обекти (POI – Points of interest), но потребителят може да изтегли от интернет и да добави в паметта на системата координатите на допълнителни обекти по свое желание. Наред с най-бързия и най-краткия маршрут при тези нови системи водачите могат да изберат и най-ефективния такъв от гледна точка на разхода на гориво. Навигационната система Navi 900 Europe позволява също така разделяне на частните от служебните пътувания, притежава функция за гласово разпознаване и може да води пътна книга. Допълнителната функция на POI показва визуално на екрана на системата и излъчва текстово и гласово съобщение до водача при наличие на интересни обекти наблизо. Всички тези, както и други напътствия по време на шофиране са част от вградения в системите пътеводител Merian Scout Travel Guide.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт