728 x 90

Балкан Стар в подкрепа на Стилян Петров

    След като прекъсна своята футболна кариера в Астън Вила, за да се отдаде на борбата си с коварната болест левкемия, Стилиян Петров каза: „Ако в лечението е необходимо 50% силна воля и позитивизъм и останалите 50% са резултат на лечението, то битката ми е спечелена наполовина”. Когато на 19 април в 19,19 часа започна продължилото

    След като прекъсна своята футболна кариера в Астън Вила, за да се отдаде на борбата си с коварната болест левкемия, Стилиян Петров каза: „Ако в лечението е необходимо 50% силна воля и позитивизъм и останалите 50% са резултат на лечението, то битката ми е спечелена наполовина”. Когато на 19 април в 19,19 часа започна продължилото 19 минути събитие, над 5000 души изразиха подкрепата си, отброявайки заедно последните 10 минути до символичния час, след което последваха бурни аплодисменти и изпълнение на националния химн на България. Стилиян Петров наблюдаваше събитието на живо от Лондон. След това от уредбата на стадиона прозвуча обръщение на българския капитан, с което той изрази своята благодарност за получената подкрепа. "Добър вечер България, добър вечер приятели! Искам да благодаря с цялото си сърце за невероятната подкрепа, която оказвате в този труден за мен и моето семейство момент", заяви рекордьорът по мачове за България. "Има много хора по света, които се борят с подобни болести и аз съм щастлив, че получавам такава подкрепа. Мисля, че имам достатъчно сили и вяра, за да се преборя. Оценявам дълбоко този мил жест на подкрепа от целия български народ и вярвам, че заедно ще спечелим този мач", завърши той.
    Хиляди привърженици на Астън Вила подкрепиха българския капитан, като се подписаха на специална стена и отправиха пожеланията си към полузащитника. Инициативата на клуба започна с подписа на съотборника на Петров – Бари Банан. Той приветства идеята, която започна преди мача с Тотнъм. "Привържениците вече се обединиха около тази кауза и няколко пъти показаха подкрепата си към Стилиян", казаха Банан и съотборникът му Йън Тейлър.
    Подобна стена може да се види и в кафето над приемната на леки автомобили на територията на Балкан Стар. На 20.06.2012г. Манфред Мулц, Управител на Балкан Стар и Николай Рашков, представител на Юроспийд ЕООД заедно показаха своята подкрепа и разписаха стената, пожелавайки на Стилиян успех в лечението. Инициативата започна по идея на г-н Рашков, който направи своите Mercedes-Benz Actros мобилни стени в подкрепа на Петров. „Моралната подкрепа към един българин, прославил страната си и заслужил признанието Футболист на годината, е наш дълг. Идеята ни възникна спонтанно в мига, в който разбрахме за случилото се”, сподели Николай Рашков. „Нашите камиони кръстосват цяла Европа и особено в Англия са изключително добре приети. Хората по улиците показват подкрепата си, на ТИР-паркингите се събират тълпи оглеждащи камионите и изказващи одобрението си към тази инициатива”. Самият г-н Мулц имаше удоволствието да разпише пръв стената в подкрепа на Стилиян Петров. „Кафето над приемната е едно отлично място за комуникация и срещи между служители, клиенти и гости на комплекса. Радвам се, че имам възможността да покажа подкрепата си за тази благородна кауза и желая всичко най-добро и успех на Стилиян в борбата с болестта. Това е една чудесна инициатива и ще се радвам повече колеги да изразят подкрепата си като оставят своето послание върху банера”, прикани г-н Мулц. Транспарантът ще остане в кафенето до своето запълване, а след това негова снимка ще бъде изпратена от името на Балкан Стар до Стилиян и неговото семейство.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт